Ankara'da "Mezunu Olmayan Şehir Gazze!" temasıyla karne töreni yapıldı

Ankara Filistin Dayanışma Platformunca "Mezunu Olmayan Şehir Gazze!" teması ve "Gazze'de okullar erken kapandı, insanlık sınıfta kaldı" sloganıyla düzenlenen etkinliğe, tedavi için Ankara'da bulunan Gazzeli aileler ve çocuklar da katıldı.
İşgalci siyonistlerin saldırıları nedeniyle okula gidemeyen Gazzeli çocuklara dikkati çekmek amacıyla Ankara Filistin Dayanışma Platformu öncülüğünde "Gazze Karne Etkinliği" gerçekleştirildi.
Ankara'da "Gazze'de okullar erken kapandı, insanlık sınıfta kaldı" sloganı ve "Mezunu Olmayan Şehir Gazze!" temasıyla düzenlenen etkinliğe, tedavi için Ankara'da bulunan Gazzeli aileler ve çocuklarının yanı sıra birçok aile ve öğrenci katıldı.
Gazzeli çocukların Filistin'in geleneksel dansı dabke gösterisi yaptığı programda, üzerinde Türk ve Filistin bayraklarının olduğu uçurtmalar uçuruldu, Filistin temalı yazıların olduğu balonlar havaya bırakıldı.
Gazze'deki çatışmaların fotoğraflarının sergilendiği etkinlikte, Filistin'e destek içerikli pankartlar ve dövizler alana asıldı.
Etkinlikte öğrenciler tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti oldu. Etkinlikte ayrıca İlknur Koçaytaç tarafından "Filistin bizim neyimiz olur?" ve Gül Nihal Özkan tarafından "Savaş ve çocuk" başlıklarında sunumlar yapıldı.
Gazzeli misafir öğrencilerin dilinden "Savaşta çocuk olmak" konusu işlendi. Etkinlikte Gazzeli misafir öğrencilere sembolik olarak karne takdimi yapıldı. Müzik ve sahne etkinlikleriyle devam eden program Prof. Dr. Mehmet Emin Ay'ın imamlığında akşam namazı kılındı. Program geç saatlere kadar sahne etkinlikleriyle devam etti.
Ankara Filistin Dayanışma Platformu Dönem Sözcüsü Aziz Oğuzhan Karaman, etkinlikle ilgili İLKHA mikrofonuna konuştu.
Karaman, "Gazze'deki öğrenciler için karne etkinliğini düzenledik. Bunu düzenlerken temel amacımız şuydu; israilin Gazze'de yaptığı soykırım sonucu katledilen 16 binden fazla çocuk var ve 8 aydan bu yana okullar bombalandı eğitim yok. Türkiye'de cuma günü tüm öğrenciler karnelerini alacaklar ama Gazze de ise yıl boyu eğitim olmadı. Bu sebeple Gazze'deki öğrenciler karne alamayacak. Bu temada Gazze'de katledilen çocukların soykırımını insanlara anlatmak için etkinlik düzenledik. Soykırımı anlatan fotoğraf sergileri var. Bir taraftan da öğrencilere dikkat çekiyoruz. Etkinliğimiz iki aşamada ilk aşaması saat 18'e kadar öğrencilerin etkinlikleri, saat 18'den sonra da yazarların Filistin konusunda konuşmaları olacak. Sanatçılarımız sahneye çıkacak. Filistin direnişinde Hanzala karakteri meşhur bir karakter. Kukla sanatçımız Hanzala'yı oynayacak. Hanzala ilk defa konuşacak temayla bunu yapacağız. Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi Baş İmamı Prof. Dr. Mehmet Emin Ay'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ve hocanın imamlığında akşam namazı eda edilecek." dedi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Türkiye’nin dört bir yanında düzenlenen “Gazze İstişare Toplantıları”nın dördüncüsü, İstanbul, Ankara ve İzmir’in ardından Van’da gerçekleştirildi. Alimler, kanaat önderleri, STK temsilcileri ve siyasi parti temsilcilerinin katıldığı toplantıda Gazze için somut adımların atılmasın çağrısında bulunuldu.
Ceninli beş çocuk babası Samir er-Rifai, esir alındıktan sadece bir hafta sonra işgal zindanlarında şehit düştü.
Gazze'de siyonist rejimin 650 gündür sürdürdüğü soykırım saldırılarında şehit sayısı 58 bin 573'e, yaralı sayısı ise 139 bine ulaştı. ABD destekli saldırılar sonucu halk açlık, göç ve yoklukla mücadele ediyor.
Şam'a yönelik siyonist saldırıyı "ümmetin onuruna indirilmiş ağır bir darbe" olarak niteleyen Dünya Müslüman Âlimler Birliği, İslam ülkelerine acil zirve çağrısı yaptı. Birlik ayrıca Gazze ve Suriye için askeri ve ekonomik ittifak kurulmasını talep etti.