Ankara'da yapılacak olan "Büyük Gazze Yürüyüş ve Mitingine" davet
"Gazze için vicdan buluşması" sloganıyla pazar günü Ankara'da yapılacak olan Büyük Gazze Yürüyüş/Mitingine tüm Ankaralılar davet edildi.
Filistin'in Gazze şehrinde yaklaşık 3 aydır okullar, hastaneler, camiler, kiliseler, evler işgalci siyonistler tarafından bombalanıyor. Çocuk, kadın, yaşlılardan oluşan 20 binden fazla Gazzeli Müslüman şehid edilirken binlercesi halen enkaz altında.
Vicdani-insani hassasiyete sahip tüm toplum kesimlerinin katılımıyla Filistin'de yaşanan işgalci siyonist zulmüne karşı ortak tepki göstermek amacıyla düzenlenecek Gazze için vicdan buluşmasında "Büyük Gazze Yürüyüş ve Mitingi"ne tüm vicdan sahipleri davet edildi.
Yürüyüş sonunda 7'den 70'e tüm vicdan sahiplerinin katılımıyla bir miting düzenlenecek. Miting alanında sahnede sanatçılar tarafından Filistin, Kudüs, Mescid-i Aksa ve Gazze konulu ezgi ve marşlar seslendirilecek. Ezgi ve marşlardan sonra sporcular, gazeteciler, yazarlar, akademisyenler devam eden katliam ve soykırıma ilişkin mesajlar verecekler.
Katil siyonistlerin katliam ve soykırımlarına karşı 24 Aralık Pazar günü saat 13.0'da AKM Metrosundan başlayacak olan "Büyük Gazze Yürüyüşü" Anadolu (Tandoğan) Meydanında yapılacak miting ile son bulacak.
Ankara'daki STK'lar adına yürüyüş ve mitinge davet içi İLKHA mikrofonuna konuşan Araştırma ve Kültür Vakfı Başkanı Metin Mahitapoğlu, vicdan sahibi herkesi Gazze için vicdan buluşmasına davet etti.
"Bütün insanlara Gazze'de işlenen bu zulme, katliama ve sürgüne karşı 'dur' demeleri için yapacağımız mitinge davet ediyoruz"
Mahitapoğlu, "Büyük Gazze yürüyüş ve mitingi 24 Aralık 2023 pazar günü saat 13.30'da Atatürk Kültür Merkezi Metro Durağından başlayacak. Tandoğan'a kadar yürüyüş Tandoğan meydanında da miting yapacağız. Bu çalışma, Ankara'daki 230'u aşkın Ankara Sivil Toplum Platformu bünyesinde sivil toplum kuruluşlarıyla beraber yapılan bir çalışma. Toplumun bütün katmanlarına bütün kesimlerini bütün siyasi partilerini, derneklerini, vakıflarını bu anlamda ziyaret edip çağrılar yaptık. Vicdan sahibi, Ankara'da yaşayan veya çevre illerden gelebilecek olan bütün insanlara Gazze'de işlenen bu zulme, bu katliama bu sürgüne karşı 'dur' demeleri için bir ses vermeleri için Ankara'da yapacağımız bu mitinge davet ediyoruz." dedi.
"İnsani ve vicdani hisleri olan bütün insanları da bu mitinge davet ediyoruz"
Yapılacak yürüyüş ve miting ile vicdanları harekete geçirmeyi amaçladıklarını belirten Mahitapoğlu, "Bu mitingdeki hedefimiz dünya kamuoyunda yükselen vicdan hareketinin Ankara'da da güçlü bir ses vererek. Toplumları ve sistemleri bu anlamda değiştirmek, vicdan sahibi haline, vicdanlarını harekete geçirmek için yapılan bir çalışmadır. Burada başta israil ve onun ana destekçisi olarak Amerika'yı telin edeceğiz. Bu zulme bu soykırıma bu katliama dur demek için bunu engellemek için yaptığımız bir çalışma. Bu anlamda biz Ankara halkının kar yağsa da yağmur yağsa da bu mitinge destek vermesini ve bir ses vermesini bekliyoruz. Çünkü Gazze Filistin bizden bu sesi bekliyor. İsraile karşı sionist zihniyete karşı ve onun yandaşlarına karşı bu bizim insani ve vicdani bir görevimizdir ve bu anlamda da insani ve vicdani hisleri olan bütün insanları da bu mitinge davet ediyoruz." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Ateşkese rağmen siyonist rejimin Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında toplam şehit sayısının 73 bin 470'e, yaralı sayısının ise 174 bin 540'a yükseldiği bildirildi.
Dünya Gıda Programı, finansman yetersizliği nedeniyle Batı Şeria'daki ailelere yönelik gıda yardımlarının yarıya indirildiğini ve yaklaşık 200 bin Filistinlinin yardımlardan çıkarıldığını açıkladı. Gazze'de ise 75 bin aileye yapılan nakit yardımların azaltıldığı, insani yardımın sürmemesi halinde yıl sonunda nüfusun yüzde 90'ına kadarının ciddi düzeyde gıda güvensizliğiyle karşı karşıya kalabileceği uyarısı yapıldı.
Siyonistler, Beytüllahim'in batısındaki Nahalin beldesinde 15 yılı aşkın süredir kullanılan ve içinde Filistinli bir ailenin yaşadığı yaklaşık 200 metrekarelik evi yıktı. İşgal altındaki Batı Şeria'da yalnızca ağustos ayında 47'si mesken olmak üzere 155 yapı yıkıldı.
İşgalciler, Mescid-i Aksa'nın güneyindeki Silvan beldesine bağlı Bustan Mahallesi'nde Filistinli Bedran ailesine ait 3 katlı ve 4 daireden oluşan binayı yıktı. Yaklaşık 500 metrekarelik binanın yanı sıra garaj ve bir oda da yıkım kapsamında yer aldı.