Arap Birliği: israil, Gazze'nin kuzeyini askeri bölgeye dönüştürmeyi planlıyor

Arap Birliği, işgal rejiminin Gazze Şeridi'nin kuzeyinde sürdürdüğü soykırımı kınadı ve bunu zorunlu göç planlarının bir parçası olarak nitelendirdi.
Bu açıklama, Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt'ın sözcüsü Cemal Reşid aracılığıyla yapıldı. Açıklamada, siyonist rejimin Gazze'nin kuzeyinde özellikle Cebaliye'de gerçekleştirdiği saldırılarda yüzlerce kişinin şehit düştüğü ve yaralandığı belirtildi.
İşgal rejiminin Lübnan'daki suçlarıyla dünya kamuoyunun meşguliyetinden faydalanarak Gazze'de daha fazla suç işlediği belirtilen açıklamada, saldırıların amacının Gazze'nin kuzeyini geri kalan bölgeden ayırmak ve bölgeyi tamamen boşaltmak olduğu ifade edildi.
Gazze'deki soykırımın başlamasının üzerinden bir yıl geçerken, işgal ordusu Beyt Hanun, Cebaliye ve Beyt Lahya sakinlerini güneye göç ettirmeye başladı. Bununla işgal güçleri Gazze Şeridi'nin ortasındaki Netzarim Koridorunun kuzeyindeki tüm bölgeyi kapalı askeri bölgeye dönüştürmeyi amaçlıyor.
ABD ve Avrupa'nın desteğiyle, işgal ordusu bir yıldan uzun süredir Gazze Şeridi'ne saldırılarını sürdürüyor. Saldırılar hastanelerin, binaların ve sivillerin yaşadığı evlerin etrafında yoğunlaşıyor, su, gıda, ilaç ve yakıt girişleri engelleniyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
HAMAS, siyonist rejim sözde güvenlik kabinesinin Gazze'yi işgal ve sivilleri göçe zorlama kararını "tam teşekküllü bir savaş suçu" olarak nitelendirdi, "işgal" yerine "kontrol" kelimesini kullanmasını da "hukuki sorumluluktan kaçma çabası" olduğunu vurguladı.
Fundamentalist Netanyahu hükümeti, Gazze'nin tamamını işgal etme kararı aldı. Filistin İslami Cihad Hareketi, bu adımı "soykırımın yeni aşaması" olarak nitelendirirken, bölgede hasta, yaralı, ilaç ve yakıt sıkıntısı kritik seviyelere ulaştı.
El-Aksa Hastanesi Sözcüsü Halil Daqran, yaralı ve hastaların sayısındaki artışa rağmen hastanede kalan dizel yakıtın yalnızca birkaç saatlik çalışmaya yeteceğini belirterek, "Acil yakıt temin edilmezse hastane tamamen hizmet dışı kalacak" uyarısında bulundu.
Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP), Gazze’ye insani koridor talebiyle Pazar günü Güvenpark’tan TBMM’ye yapılacak yürüyüş öncesi, bu akşam sosyal medyada etiket çalışması başlatacak.