Arap Birliği: israil, Gazze'nin kuzeyini askeri bölgeye dönüştürmeyi planlıyor

Arap Birliği, işgal rejiminin Gazze Şeridi'nin kuzeyinde sürdürdüğü soykırımı kınadı ve bunu zorunlu göç planlarının bir parçası olarak nitelendirdi.
Bu açıklama, Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt'ın sözcüsü Cemal Reşid aracılığıyla yapıldı. Açıklamada, siyonist rejimin Gazze'nin kuzeyinde özellikle Cebaliye'de gerçekleştirdiği saldırılarda yüzlerce kişinin şehit düştüğü ve yaralandığı belirtildi.
İşgal rejiminin Lübnan'daki suçlarıyla dünya kamuoyunun meşguliyetinden faydalanarak Gazze'de daha fazla suç işlediği belirtilen açıklamada, saldırıların amacının Gazze'nin kuzeyini geri kalan bölgeden ayırmak ve bölgeyi tamamen boşaltmak olduğu ifade edildi.
Gazze'deki soykırımın başlamasının üzerinden bir yıl geçerken, işgal ordusu Beyt Hanun, Cebaliye ve Beyt Lahya sakinlerini güneye göç ettirmeye başladı. Bununla işgal güçleri Gazze Şeridi'nin ortasındaki Netzarim Koridorunun kuzeyindeki tüm bölgeyi kapalı askeri bölgeye dönüştürmeyi amaçlıyor.
ABD ve Avrupa'nın desteğiyle, işgal ordusu bir yıldan uzun süredir Gazze Şeridi'ne saldırılarını sürdürüyor. Saldırılar hastanelerin, binaların ve sivillerin yaşadığı evlerin etrafında yoğunlaşıyor, su, gıda, ilaç ve yakıt girişleri engelleniyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Savaş kabinesinde de bir dönem görev almış olan Gadi Eisenkot, siyonist rejimin Gazze’de bataklığa saplanacağından endişeli olduğunu belirtti.
İspanyol aktör Javier Bardem, Los Angeles'ta Amerikan televizyon ödül töreninde Filistin halkına destek çağrısında bulundu.
Gazze'deki saldırılarda 64 bin 905 kişi şehit olurken, 164 bin 926 kişi de yaralandı. Son 24 saatte 34 şehit ve 316 yaralı kaydedildi.
Siyonist rejim, Halil'deki İbrahim Camii'nin iç avlusunun çatısını işgal etti. Karar, caminin İslami denetimini zayıflatıyor ve uluslararası hukuka aykırı bulunuyor.