Askalan'da işgal polisi intihar etti: Soykırımın travması işgalcileri vuruyor

Askalan'da bir işgal polisi evinde intihar etti. Uzmanlar, siyonist rejim asker ve polislerinin Filistin halkına uyguladığı baskı, zulüm ve özellikle Gazze'de süren soykırım saldırılarının işgalcilerde ağır psikolojik çöküntülere yol açtığına dikkat çekiyor.
İşgal basınının aktardığına göre, Gazze çevresindeki Sderot'ta görev yapan bir işgal polisi, Askalan'daki evinde ölü bulundu.
Olayın intihar olduğu belirtilirken, sözde polisin 7 Ekim'de HAMAS ile girilen çatışmalarda arkadaşlarının ölümü nedeniyle derin psikolojik sorunlar yaşadığı ifade edildi.
Haberde, söz konusu polisin 7 Ekim'de Sderot polis merkezinin HAMAS tarafından hedef alınmasının ardından yaşanan çatışmalara katıldığı belirtildi.
Filistinlilere yönelik sınırsız baskı ve zulümlere katılan siyonist rejim asker ve polislerinin, özellikle Gazze'de süren soykırım saldırılarında tanık oldukları katliamlar ve sivillere yönelik işlenen suçlar, üzerlerinde derin travmalara yol açıyor.
İşgal medyasının verilerine göre, 2025 yılının başından bu yana siyonist ordu ve güvenlik birimlerinde intihar edenlerin sayısı en az 22'ye yükseldi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gazze'de süren soykırıma tepki gösteren binlerce kişi, Ağrı'nın Patnos ilçesinde düzenlenen yürüyüşte "Özgür Filistin" sloganları attı.
Siyonist işgal rejimi güçlerinin Kudüs’ün kuzeyinde yer alan Kalendiya ve er-Ram bölgelerinde açtığı ateş sonucu 2 Filistinlinin yaralandığı bildirildi.
Mardin'in Artuklu ilçesinde halk ve medrese öğrencileri bir araya gelen HAMAS liderlerinden Sami Ebu Zuhri, burada yaptığı konuşmada, "İşgal rejimi ve onlara destek veren şer güçler, HAMAS'la anlaşmaya varmaları HAMAS'ı bir güç olarak kabul ettiklerinin itirafıdır. Trump'ın kendisi bile anlaşmada HAMAS'ı terör olarak kabul ettiği halde bu uzlaşıyla ilgili HAMAS'ın beyanını aldı ve sosyal medyada kendi hesabından bunu yayımladı." dedi.
HAMAS'ın gece saatlerinde 4 işgalci esirin cenazesini teslim etmesinin ardından, Refah Sınır Kapısı’nın bugün yeniden açacağı belirtildi.