Ateşkese rağmen siyonist saldırı: Bir şehit, çok sayıda yaralı
Siyonist rejimin ateşkesi ihlal eden saldırısında bir Filistinli şehit oldu, çok sayıda kişi yaralandı; sağlık ekipleri enkaz altındaki şehitlere ulaşmakta zorlanıyor.
Gazze'nin doğu bölgelerinde ateşkesi hiçe sayan yeni bir saldırı gerçekleşti. Siyonist rejimin Şucaiye ile Şuaf bölgesi arasındaki hatta düzenlediği hava saldırısında bir Filistinli şehit olurken, birçok kişi de yaralandı.
Gazze Sivil Savunma Sözcüsü Mahmud Basal, saldırının sivillerin bulunduğu bir noktayı hedef aldığını ve ekiplerin yoğun bombardıman nedeniyle bölgeye ulaşmakta güçlük çektiğini belirtti.
Öte yandan Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, son 72 saat içinde ikisi dün olmak üzere toplam 17 şehidin (15'i enkaz altından çıkarıldı) ve 3 yaralının hastanelere ulaştığını duyurdu. Bakanlık, çok sayıda şehidin hâlâ enkaz altında ve açık alanlarda bulunduğunu, ambulansların ve sivil savunma ekiplerinin bölgeye giremediğini vurguladı.
Bakanlık açıklamasına göre, 10 Ekim 2025'te başlayan ateşkes döneminden bu yana şehit sayısı 266'ya, yaralı sayısı 635'e yükseldi. Enkaz altından çıkarılanların toplamı ise 548 olarak kaydedildi.
Ayrıca, hükümete bağlı Şehitleri Belgeleme Komitesi'nin çalışmalarının tamamlanmasıyla, 7–14 Kasım tarihleri arasında bilgileri doğrulanan 279 şehit daha istatistiklere eklendi.
Bu güncellemelerle birlikte, 7 Ekim 2023'ten bu yana siyonist rejimin Gazze'ye yönelik saldırılarında toplam şehit sayısı 69 bin 483'e, yaralı sayısı ise 170 bin 706'ya ulaştı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Ateşkes anlaşmasına rağmen siyonist rejim güçleri, Gazze Şeridi'nin doğusunda birçok noktayı topçu atışları ve hava saldırılarıyla hedef aldı.
Siyonist işgalciler, Ramallah'ın batısındaki Deyr Kadis köyünde iki katlı bir evi yıktı. Aynı gün Kudüs'ün kuzeybatısındaki Râfat beldesinde de bir konut yerle bir edildi.
Siyonist yerleşimciler, Yahudilerin Hanuka Bayramı olarak adlandırdığı günlerin ikinci gününde Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi. Baskınlara yönelik tepkiler yükselirken, Aksa'nın zamansal ve mekânsal bölünmeye sürüklendiği uyarıları yapıldı.
Siyonist işgalciler, Batı Şeria'nın farklı kent ve beldelerine düzenlediği baskınlarda bir kız çocuğu ile daha önce esir alınmış Filistinlilerin de aralarında bulunduğu 10 kişiyi esir aldı.