Avrupa Birliği liderleri olağanüstü toplanıyor

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin liderleri işgal altındaki topraklarda yaşanan gerilimi ele almak için video konferans yoluyla bir araya gelecek.
Avrupa Birliği liderleri bugün olağanüstü toplanacak.
Avrupa Birliği Konseyi başkanı Charles Michel, işgal altındaki topraklarda yaşanan gelişmeleri görüşmek üzere liderlerin çevrim içi toplanması çağrısı yaptı.
"İsrail halkıyla tam dayanışma içindeyiz." ifadelerini kullanan Michel, "israilin kendini savunma hakkını uluslararası hukuka uygun şekilde kullanması gerektiğini" söyledi.
Michel, ortak bir tutum, net bir eylem planı belirlemek için AB liderlerini olağanüstü toplantıya çağırdığını duyurdu.
Liderler, video konferans yöntemi ile bugün Türkiye saatiyle 18'de bir araya gelecek. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Savaş kabinesinde de bir dönem görev almış olan Gadi Eisenkot, siyonist rejimin Gazze’de bataklığa saplanacağından endişeli olduğunu belirtti.
İspanyol aktör Javier Bardem, Los Angeles'ta Amerikan televizyon ödül töreninde Filistin halkına destek çağrısında bulundu.
Gazze'deki saldırılarda 64 bin 905 kişi şehit olurken, 164 bin 926 kişi de yaralandı. Son 24 saatte 34 şehit ve 316 yaralı kaydedildi.
Siyonist rejim, Halil'deki İbrahim Camii'nin iç avlusunun çatısını işgal etti. Karar, caminin İslami denetimini zayıflatıyor ve uluslararası hukuka aykırı bulunuyor.