Avrupa yaptırımları siyonist rejimin silah pazarını daraltıyor
Siyonist rejim, Avrupa ülkelerinin baskısı nedeniyle son aylarda 600 milyon euro değerinde silah anlaşmalarını iptal etti; yeni sözleşmelerde de büyük risk altında.
Siyonist rejim, Avrupa’daki siyasi ve ekonomik izolasyon nedeniyle son aylarda toplam değeri 600 milyon euro olan silah sözleşmelerini kaybetti.
İspanya, kısa süre önce siyonist rejimin "Rafael" şirketiyle yaptığı 207 milyon euro değerindeki silah alım anlaşmasını iptal etti. Bu, Madrid’in son aylarda siyonist rejim ile iptal ettiği üçüncü silah anlaşması olarak kaydedildi.
İptal edilen sözleşmeler arasında hava yönlendirme sistemleri, Spike tanksavar füzeleri ve çok namlulu roketatarlar ile roket sevkiyatları yer aldı.
İspanyol hükümeti, bu adımları Gazze’deki soykırım savaşını durdurmak için siyonist rejime baskı uygulama politikası kapsamında attı.
Ayrıca İspanya, siyonist rejimin askeri saldırılarını destekleyen gemilerin limanlarına girişini yasakladı ve stratejik ham maddelerin ihracatını durdurdu.
Siyonist rejim sözde savunma sanayii yetkilileri, bu gelişmelerin önümüzdeki dönemde diğer ülkelerle yapılacak milyar dolarlık sözleşmelerin askıya alınmasına veya iptal edilmesine yol açabileceği uyarısında bulundu.
Avrupa’da artan siyasi ve ekonomik izolasyonun siyonist rejimin silah ihracatını ciddi şekilde etkilediği belirtiliyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist rejimin 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'ye yönelik saldırıları 70 binden fazla Filistinlinin şehadetine, 171 binden fazla kişinin yaralanmasına yol açtı. Enkaz altında hâlâ ulaşılamayan binlerce kişi bulunuyor.
Siyonist rejimin işlediği zorla gömme ve toplu gömü iddialarına ilişkin CNN'in ortaya koyduğu bulgular sonrası, kayıp merkezleri acil soruşturma ve Kızılhaç'ın bölgeye intikalini talep etti.
Belde girişinin toprak setlerle kapatılması hem hasta Filistinlileri hem de işine gitmek zorunda kalan yüzlerce kişiyi mağdur ederken, gece baskınları ve market–yakıt tedarikindeki kesinti krizi derinleştiriyor.
İşgal altındaki Batı Şeria'nın Halten–Beyt Umar arasındaki kırsal bölgede zeytinliklerine gitmeye çalışan Filistinli çiftçilere taşlarla saldıran Yahudi çeteler 7 kişiyi yaraladı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı.