Batı Şeria ve Kudüs'te 90 Filistinli daha alıkonuldu

Siyonist işgal rejimi sözde askerlerinin, Kudüs ve Batı Şeria'da gerçekleştirdiği baskınlarda 90 Filistinliyi daha esir aldığı belirtildi.
Filistin Esirler Cemiyeti'nden yapılan yazılı açıklamada, siyonist rejim sözde askerlerinin Kurban Bayramı boyunca Batı Şeria'da Filistinlilere yönelik baskılarını sürdürdüğü belirtildi.
İşgal askerlerinin bugün düzenlediği baskınlarda Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde 35 Filistinliyi esir aldığı aktarıldı.
Bayram boyunca esir alınan Filistinlilerin sayısının ise 90 olduğu ifade edildi.
Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (HAMAS) askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları'nın, siyonist işgal rejimine karşı "Aksa tufanı" operasyonunu başlattığı 7 Ekim'den bu yana Batı Şeria ve Kudüs'te evlere sık sık baskın düzenleyen siyonist işgalciler, çeşitli iddialarla Filistinlileri esir alıyor.
Esirler ve Eski Esirlerle İlişkiler Komisyonu ile Filistinli Esirler Kulübü, siyonist rejimin 7 Ekim'den bu yana esir aldığı Filistinlilerin sayısının 9 bin 280'e ulaştığını duyurdu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist rejimin Gazze Şeridi'ne yönelik soykırım saldırıları sürerken, işgalcilerin son 24 saatte düzenlediği hava saldırılarında en az 56 Filistinli şehit oldu. Okul ve yardım bekleme noktaları özellikle hedef alındı.
Türkiye’nin dört bir yanında düzenlenen “Gazze İstişare Toplantıları”nın dördüncüsü, İstanbul, Ankara ve İzmir’in ardından Van’da gerçekleştirildi. Alimler, kanaat önderleri, STK temsilcileri ve siyasi parti temsilcilerinin katıldığı toplantıda Gazze için somut adımların atılmasın çağrısında bulunuldu.
Ceninli beş çocuk babası Samir er-Rifai, esir alındıktan sadece bir hafta sonra işgal zindanlarında şehit düştü.
Gazze'de siyonist rejimin 650 gündür sürdürdüğü soykırım saldırılarında şehit sayısı 58 bin 573'e, yaralı sayısı ise 139 bine ulaştı. ABD destekli saldırılar sonucu halk açlık, göç ve yoklukla mücadele ediyor.