Batı Şeria ve Kudüs'te geçen hafta 73 direniş eylemi gerçekleştirildi
Filistinli direnişçiler, 10-16 Ekim'de Batı Şeria ve Kudüs'te 73 farklı direniş eylemi düzenledi. Eylemler arasında el yapımı patlayıcı saldırıları ve işgalcilere karşı çatışmalar yer aldı.
Filistin Bilgi Merkezi "Ma'ti", 10-16 Ekim'de Batı Şeria ve Kudüs'te direniş güçleri ve gençlerin toplam 73 eylem gerçekleştirdiğini bildirdi. Bu eylemler arasında işgalcilere karşı düzenlenen silahlı saldırılar, el yapımı patlayıcıların patlatılması ve taşlı direnişler yer aldı.
Rapora göre, Filistinli gençler aynı dönemde siyonist yerleşimcilerin gerçekleştirdiği 13 saldırıya karşı koydu. Batı Şeria genelinde yaşanan şiddetli çatışmalar 54 farklı noktada yoğunlaştı. Direnişin yanı sıra, işgalcilerin işlediği katliamları protesto etmek için 3 halk gösterisi düzenlendi.
Öte yandan, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Ofisi, 7 Ekim 2023'ten bu yana Batı Şeria'da 1001 Filistinlinin şehit edildiğini açıkladı. BM verilerine göre, işgalciler tarafından katledilen 968 Filistinliden 449'u herhangi bir çatışmaya katılmamış sivillerdi.
Dün ise Filistin Sağlık Bakanlığı, Batı Şeria'da işgalcilerin ateşiyle bir çocuk ve bir gencin şehit olduğunu duyurdu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist rejimin 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'ye yönelik saldırıları 70 binden fazla Filistinlinin şehadetine, 171 binden fazla kişinin yaralanmasına yol açtı. Enkaz altında hâlâ ulaşılamayan binlerce kişi bulunuyor.
Siyonist rejimin işlediği zorla gömme ve toplu gömü iddialarına ilişkin CNN'in ortaya koyduğu bulgular sonrası, kayıp merkezleri acil soruşturma ve Kızılhaç'ın bölgeye intikalini talep etti.
Belde girişinin toprak setlerle kapatılması hem hasta Filistinlileri hem de işine gitmek zorunda kalan yüzlerce kişiyi mağdur ederken, gece baskınları ve market–yakıt tedarikindeki kesinti krizi derinleştiriyor.
İşgal altındaki Batı Şeria'nın Halten–Beyt Umar arasındaki kırsal bölgede zeytinliklerine gitmeye çalışan Filistinli çiftçilere taşlarla saldıran Yahudi çeteler 7 kişiyi yaraladı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı.