Batı Şeria'da 24 saatte 19 direniş eylemi

Filistinli direnişçiler, siyonist rejim ve Yahudi çetelere karşı 24 saat içinde 19 direniş eylemi gerçekleştirdi. Silahlı çatışmalar ve patlayıcı saldırılar gibi çeşitli yöntemlerle süren direnişte, işgalciler arasında yaralanmalar yaşandı.
Filistin Bilgi Merkezi "Mu'atta" tarafından yapılan açıklamaya göre, işgal altındaki Batı Şeria'da son 24 saatte işgalci askerler ve Yahudi çetelere karşı 19 direniş eylemi kaydedildi.
"Mu'atta" merkezinden yapılan yazılı açıklamada, bu eylemlerin "Mescid-i Aksa Sel Fırtınası" adlı direniş harekâtı kapsamında gerçekleştiği ve eylem çeşitliliğinin ateşli silah kullanımı, silahlı çatışmalar, mayın/patlayıcı yerleştirme, molotofkokteyli atma, taşlama ve yerleşimcilerin araçlarına zarar verme gibi şekillerde olduğu belirtildi.
Detaylara göre, Tubas şehrindeki "El-Tıhra" caddesinde direnişçiler ile işgal askerleri arasında şiddetli silahlı çatışma yaşandı. Cenin'de ise "Debbet El-Ghabz" ve "Ebu Hur" bölgelerinde işgal askerlerine yönelik patlayıcı saldırılar düzenlendi.
Beyt Lahm'in batısındaki Husan köyü yakınlarında yerleşimcilere ait araçlara molotofkokteyli atıldı. Kudüs'ün işgal altındaki bölgelerinden Beit Safafa'da Filistinliler, Yahudi çetelere karşı koyarken, burada bir yerleşimcinin yaralandığı bildirildi. Ayrıca, Halil şehrinin Beit Aynun Mahallesi'nde çetelerin araçlarına zarar verildi.
Nablus'un güneyindeki Beita kasabasında bulunan El-Lebban eş-Şarkiyye ve Cebel Kemas bölgelerinde de yerleşimcilerle direnişçiler arasında çatışmalar kaydedildi.
Mu'atta, ayrıca haftalık raporunda geçtiğimiz hafta boyunca işgal askerleri ve yerleşimcilere karşı toplam 61 direniş eyleminin gerçekleştiğini aktardı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Savaş kabinesinde de bir dönem görev almış olan Gadi Eisenkot, siyonist rejimin Gazze’de bataklığa saplanacağından endişeli olduğunu belirtti.
İspanyol aktör Javier Bardem, Los Angeles'ta Amerikan televizyon ödül töreninde Filistin halkına destek çağrısında bulundu.
Gazze'deki saldırılarda 64 bin 905 kişi şehit olurken, 164 bin 926 kişi de yaralandı. Son 24 saatte 34 şehit ve 316 yaralı kaydedildi.
Siyonist rejim, Halil'deki İbrahim Camii'nin iç avlusunun çatısını işgal etti. Karar, caminin İslami denetimini zayıflatıyor ve uluslararası hukuka aykırı bulunuyor.