Batı Şeria'da 424 Filistinli şehid edildi

Siyonist işgal rejiminin Filistinli bir genci daha şehid etmesiyle birlikte 7 Ekim 2023'ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria'da katledilen Filistinlilerin sayısı 424'e yükseldi
Siyonist işgal rejimi 4 Mart'ta işgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus kentinin güneyindeki Burin köyüne düzenlediği baskında Muhammed Mahmud Reca Iyd adlı genci yaraladı.
Refidya Devlet Hastanesinden yapılan açıklamada, Iyd'in 19 yaşında olduğu ve müdahalelere rağmen kurtarılamadığı ifade edildi.
Iyd'in yaralandığı baskında başından vurulan 10 yaşındaki Amr Muhammed Neccar'ın da daha önce şehid olduğu belirtildi.
Mahmud Reca'nın şehadetiyle birlikte 7 Ekim 2023'ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria'da katledilen Filistinlilerin sayısının 424'e yükseldiği aktarıldı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Türkiye’nin dört bir yanında düzenlenen “Gazze İstişare Toplantıları”nın dördüncüsü, İstanbul, Ankara ve İzmir’in ardından Van’da gerçekleştirildi. Alimler, kanaat önderleri, STK temsilcileri ve siyasi parti temsilcilerinin katıldığı toplantıda Gazze için somut adımların atılmasın çağrısında bulunuldu.
Ceninli beş çocuk babası Samir er-Rifai, esir alındıktan sadece bir hafta sonra işgal zindanlarında şehit düştü.
Gazze'de siyonist rejimin 650 gündür sürdürdüğü soykırım saldırılarında şehit sayısı 58 bin 573'e, yaralı sayısı ise 139 bine ulaştı. ABD destekli saldırılar sonucu halk açlık, göç ve yoklukla mücadele ediyor.
Şam'a yönelik siyonist saldırıyı "ümmetin onuruna indirilmiş ağır bir darbe" olarak niteleyen Dünya Müslüman Âlimler Birliği, İslam ülkelerine acil zirve çağrısı yaptı. Birlik ayrıca Gazze ve Suriye için askeri ve ekonomik ittifak kurulmasını talep etti.