Batı Şeria'da bir Filistinli daha şehid edildi

Siyonist rejim, işgal altındaki Batı Şeria'da bir Filistinliyi daha şehid etti. 7 Ekim'den bu yana şehid edilen Filistinlilerin sayısı 111'e çıktı.
Bir grup Yahudi işgalci Nablus'un Es-Saviye beldesinde zeytin toplayan Filistinlilere ateş açtı.
Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, işgalcilerin göğsünden vurduğu 40 yaşındaki Filistinli Bilal Muhammed Salih'in şehid olduğu belirtildi.
HAMAS Hareketi'nin 7 Ekim Cumartesi günü başlattığı operasyonun ardından aralarında Kudüs'ün de olduğu Batı Şeria'nın kent ve beldelerinden el-Halil, Ramallah, Eriha, Nablus ve Kalkilya'da siyonist işgal rejimi sözde askerleri ve yerleşimci çeteler Filistinlilere saldırıyor.
Saldırılarda şu ana kadar şehid edilen Filistinlilerin sayısı 111'e çıktı.
Yaklaşık 2 bin kişinin de yaralandığı belirtiliyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Türkiye’nin dört bir yanında düzenlenen “Gazze İstişare Toplantıları”nın dördüncüsü, İstanbul, Ankara ve İzmir’in ardından Van’da gerçekleştirildi. Alimler, kanaat önderleri, STK temsilcileri ve siyasi parti temsilcilerinin katıldığı toplantıda Gazze için somut adımların atılmasın çağrısında bulunuldu.
Ceninli beş çocuk babası Samir er-Rifai, esir alındıktan sadece bir hafta sonra işgal zindanlarında şehit düştü.
Gazze'de siyonist rejimin 650 gündür sürdürdüğü soykırım saldırılarında şehit sayısı 58 bin 573'e, yaralı sayısı ise 139 bine ulaştı. ABD destekli saldırılar sonucu halk açlık, göç ve yoklukla mücadele ediyor.
Şam'a yönelik siyonist saldırıyı "ümmetin onuruna indirilmiş ağır bir darbe" olarak niteleyen Dünya Müslüman Âlimler Birliği, İslam ülkelerine acil zirve çağrısı yaptı. Birlik ayrıca Gazze ve Suriye için askeri ve ekonomik ittifak kurulmasını talep etti.