Batı Şeria'da şehid sayısı 103'e yükseldi

Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (HAMAS) askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları'nın "Aksa tufanı" operasyonunu başlattığı 7 Ekim'den bu yana, siyonistlerin Batı Şeria'da şehid ettiği Filistinli sayısı 103'e yükseldi.
Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, siyonist rejimin sözde ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentinin Burkin, Burkin Vadisi ve el-Hedef bölgesine baskın düzenledi.
Baskına karşı koymak için toplanan Filistinlilerin üzerine savaş uçakları tarafından en az iki roket atıldı.
Saldırıda 5 Filistinli şehid oldu, 8 kişi yaralandı. Yaralılardan bazılarının durumunun ciddiyetini koruduğu ifade edildi.
Batı Şeria'daki Kalkiya kentinde ve Kudüs'ün kuzeyindeki Kalandiya kampında da iki genç, siyonist rejim saldırılarında şehid edildi.
Son şehidlerle birlikte çatışmalarda 103 Filistinli şehid oldu.
İzzeddin El-Kassam Tugayları'nın "Aksa tufanı" operasyonunu başlattığı 7 Ekim'den bu yana Batı Şeria'nın birçok kentinde siyonist işgal rejimi sözde ordusu ile Filistinliler arasında çatışma yaşanıyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC), işgal çetesinin yürüttüğü soykırım nedeniyle Gazze'deki insani yardım sisteminin tamamen çökme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu bildirdi.
Siyonist işgal ordusu, bugün yine sivilleri hedef aldı. Han Yunus'un batısındaki "Mawasi" bölgesinde ve Gazze kentinin kuzeyinde gerçekleştirilen iki ayrı saldırıda en az 9 Filistinli şehit oldu, çok sayıda kişi de yaralandı.
HAMAS Hareketi, siyonist işgalcilerin dün gece uluslararası sularda Gazze'ye insani yardım ulaştırmak üzere yola çıkan Özgürlük Gemisi'ne insansız hava araçlarıyla düzenlediği saldırıyı, organize devlet terörü ve açık denizlerde korsanlık olarak nitelendirdi.
İşgalci siyonistler, Gazze’nin kuzeyindeki Beyt Lahiya’da bir katliam daha gerçekleştirdi. Katliamda çok sayıda şehid ve yaralı olduğu bildirildi.