Batı Şeria'da şehid sayısı 103'e yükseldi

Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (HAMAS) askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları'nın "Aksa tufanı" operasyonunu başlattığı 7 Ekim'den bu yana, siyonistlerin Batı Şeria'da şehid ettiği Filistinli sayısı 103'e yükseldi.
Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, siyonist rejimin sözde ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentinin Burkin, Burkin Vadisi ve el-Hedef bölgesine baskın düzenledi.
Baskına karşı koymak için toplanan Filistinlilerin üzerine savaş uçakları tarafından en az iki roket atıldı.
Saldırıda 5 Filistinli şehid oldu, 8 kişi yaralandı. Yaralılardan bazılarının durumunun ciddiyetini koruduğu ifade edildi.
Batı Şeria'daki Kalkiya kentinde ve Kudüs'ün kuzeyindeki Kalandiya kampında da iki genç, siyonist rejim saldırılarında şehid edildi.
Son şehidlerle birlikte çatışmalarda 103 Filistinli şehid oldu.
İzzeddin El-Kassam Tugayları'nın "Aksa tufanı" operasyonunu başlattığı 7 Ekim'den bu yana Batı Şeria'nın birçok kentinde siyonist işgal rejimi sözde ordusu ile Filistinliler arasında çatışma yaşanıyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
HAMAS, siyonist rejim sözde güvenlik kabinesinin Gazze'yi işgal ve sivilleri göçe zorlama kararını "tam teşekküllü bir savaş suçu" olarak nitelendirdi, "işgal" yerine "kontrol" kelimesini kullanmasını da "hukuki sorumluluktan kaçma çabası" olduğunu vurguladı.
Fundamentalist Netanyahu hükümeti, Gazze'nin tamamını işgal etme kararı aldı. Filistin İslami Cihad Hareketi, bu adımı "soykırımın yeni aşaması" olarak nitelendirirken, bölgede hasta, yaralı, ilaç ve yakıt sıkıntısı kritik seviyelere ulaştı.
El-Aksa Hastanesi Sözcüsü Halil Daqran, yaralı ve hastaların sayısındaki artışa rağmen hastanede kalan dizel yakıtın yalnızca birkaç saatlik çalışmaya yeteceğini belirterek, "Acil yakıt temin edilmezse hastane tamamen hizmet dışı kalacak" uyarısında bulundu.
Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP), Gazze’ye insani koridor talebiyle Pazar günü Güvenpark’tan TBMM’ye yapılacak yürüyüş öncesi, bu akşam sosyal medyada etiket çalışması başlatacak.