Batı Şeria'da şehid sayısı 110'a, yaralı sayısı 1900'e yükseldi

Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (HAMAS) askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları'nın "Aksa tufanı" operasyonunu başlattığı 7 Ekim'den bu yana, siyonistlerin Batı Şeria'da şehid ettiği Filistinli sayısı 110'a yükseldi.
Filistin Sağlık Bakanlığı, siyonist işgal rejimi sözde ordusunun, işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin ve Nablus kentlerine baskın düzenlediğini duyurdu.
Cenin baskınında Abdullah Besam Ebul Heyca ve Eyser Muhammed el-Amir adında iki Filistinli şehid edildi.
Sağlık kaynakları baskınlarda 12 Filistinlinin de yaralandığını duyurdu.
Son şehidlerle birlikte çatışmalarda 110 Filistinli şehid oldu. Toplam yaralı sayısının ise 1900 olduğu belirtildi.
İzzeddin El-Kassam Tugayları'nın "Aksa tufanı" operasyonunu başlattığı 7 Ekim'den bu yana Batı Şeria'nın birçok kentinde siyonist işgal rejimi sözde ordusu ile Filistinliler arasında çatışma yaşanıyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD'nin Seattle kentinde düzenlenen bir yapay zekâ konferansında Microsoft yöneticileri, Gazze'deki soykırıma destek verdikleri gerekçesiyle aktivistlerin sert protestosuna maruz kaldı. Eylemciler, şirketin siyonist rejimle yaptığı iş birliklerini teşhir etti.
Siyonist rejim, ABD'nin sınırsız siyasi ve askeri desteğiyle Gazze Şeridi'nde yürüttüğü soykırım savaşının 623. gününe girerken, hava ve kara saldırılarını yoğunlaştırdı. Açlıkla mücadele eden, yerinden edilmiş ve kuşatma altındaki milyonlarca Filistinliye yönelik saldırılar, uluslararası toplumun sessizliği ve acizliği gölgesinde devam ediyor.
Siyonist işgalciler, bu sabah erken saatlerde Batı Şeria'nın güneyindeki El-Halil vilayetine geniş çaplı baskın düzenleyerek en az 30 Filistinliyi esir aldı. Baskınlarda birçok ev arandı, evlerin içi dağıtıldı, bazı Filistinliler darp edildi.
İşgal altındaki Negev bölgesindeki Tel el-Sebaa (Tel es-Sabi) köyünde bu sabah erken saatlerde meydana gelen silahlı saldırıda 18 ve 20 yaşlarındaki iki kız kardeş katledildi.