Batı Şeria'da şehid sayısı 57'ye yükseldi

Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (HAMAS) askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları'nın "Aksa tufanı" operasyonunu başlattığı 7 Ekim'den bu yana, siyonistlerin Batı Şeria'da şehid ettiği Filistinli sayısı 57'ye yükseldi.
Filistin resmi haber ajansı Wafa'nın haberine göre, Ukbet Cebr Mülteci Kampı'na baskın düzenleyen siyonist işgal rejimi sözde askerleri, Filistinlilerle çıkan çatışmada Muin Damu adlı genci şehid etti.
Damu'nun sıfır mesafeden başından vurulduğu belirtildi.
İzzeddin El-Kassam Tugayları'nın "Aksa tufanı" operasyonunu başlattığı 7 Ekim'den bu yana Batı Şeria'nın birçok kentinde siyonist işgal rejimi sözde ordusu ile Filistinliler arasında çatışma yaşanıyor.
Siyonist işgal rejimi, Batı Şeria'yı sıkı kontrol altında tutuyor ve eylemleri önlemek amacıyla bölgeye giriş çıkışları ve şehirler arasındaki kontrol noktalarını kapalı tutuyor.
Geçen haftadan bu yana meydana gelen çatışmalarda 57 Filistinli şehid oldu. Çatışmalarda yaklaşık 1000 kişinin de yaralandığı belirtildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Türkiye’nin dört bir yanında düzenlenen “Gazze İstişare Toplantıları”nın dördüncüsü, İstanbul, Ankara ve İzmir’in ardından Van’da gerçekleştirildi. Alimler, kanaat önderleri, STK temsilcileri ve siyasi parti temsilcilerinin katıldığı toplantıda Gazze için somut adımların atılmasın çağrısında bulunuldu.
Ceninli beş çocuk babası Samir er-Rifai, esir alındıktan sadece bir hafta sonra işgal zindanlarında şehit düştü.
Gazze'de siyonist rejimin 650 gündür sürdürdüğü soykırım saldırılarında şehit sayısı 58 bin 573'e, yaralı sayısı ise 139 bine ulaştı. ABD destekli saldırılar sonucu halk açlık, göç ve yoklukla mücadele ediyor.
Şam'a yönelik siyonist saldırıyı "ümmetin onuruna indirilmiş ağır bir darbe" olarak niteleyen Dünya Müslüman Âlimler Birliği, İslam ülkelerine acil zirve çağrısı yaptı. Birlik ayrıca Gazze ve Suriye için askeri ve ekonomik ittifak kurulmasını talep etti.