Batı Şeria'da şehit sayısı 18'e yükseldi

Siyonist rejimin, işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentine düzenlediği baskında, 18 Filistinli şehid oldu, 20 kişi de yaralandı.
Siyonist rejimin sözde ordusu, dün işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentine baskın düzenledi.
Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, işgalcilerin düzenlediği baskında şehid sayısının 18'e yükseldiği, en az 20 kişinin de yaralandığı belirtildi.
İşgalcilerin, Cenin Mülteci Kampı'na baskın sırasında insansız hava araçlarıyla Filistinlileri hedef aldığı belirtildi.
Yaralılara müdahale etmek isteyen ambulanslara da izin vermeyen siyonist işgalciler, bir sağlık görevlisini sırtından yaraladı.
Siyonistlere ait iş makinelerinin kentin çeşitli bölgelerinde ev, iş yerleri, yollar ve altyapıya zarar verdiği belirtildi.
İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 7 Ekim'den bu yana şehid edilen Filistinlilerin sayısı 182'ye yükseldi.
Filistinli direniş gruplarının merkezlerinden olan Cenin Mülteci Kampı, siyonist işgal rejimi sözde askerlerinin baskınları sırasında silahlı çatışmalara sahne oluyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC), işgal çetesinin yürüttüğü soykırım nedeniyle Gazze'deki insani yardım sisteminin tamamen çökme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu bildirdi.
Siyonist işgal ordusu, bugün yine sivilleri hedef aldı. Han Yunus'un batısındaki "Mawasi" bölgesinde ve Gazze kentinin kuzeyinde gerçekleştirilen iki ayrı saldırıda en az 9 Filistinli şehit oldu, çok sayıda kişi de yaralandı.
HAMAS Hareketi, siyonist işgalcilerin dün gece uluslararası sularda Gazze'ye insani yardım ulaştırmak üzere yola çıkan Özgürlük Gemisi'ne insansız hava araçlarıyla düzenlediği saldırıyı, organize devlet terörü ve açık denizlerde korsanlık olarak nitelendirdi.
İşgalci siyonistler, Gazze’nin kuzeyindeki Beyt Lahiya’da bir katliam daha gerçekleştirdi. Katliamda çok sayıda şehid ve yaralı olduğu bildirildi.