Batman'da Filistinli şehidler için gıyabi cenaze namazı kılındı, dua edildi

Dünya genelinde siyonist işgal rejiminin Gazze Şeridi'nde Filistinli Müslümanlara yönelik gerçekleştirdiği katliamlara tepkiler sürüyor.
Batman'daki İslami sivil toplum kuruluşları tarafından Filistinli Müslümanlara yönelik Pınarbaşı Mahallesi'nde bulunan İbrahim Halil Camiinde "Gıyabi cenaze namazı ve dua" programı düzenlendi.
Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik düzenlediği saldırılar sonucu şehid olan Filistinli Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.
Cuma namazının ardından düzenlenen gıyabi cenaze namazına katılan vatandaşlar, daha sonra Filistinli Müslümanlara dua etti.
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlerinden Feyzi Aydın, yaptığı açıklamada, Filistinli Müslümanlara destek programlarının devam edeceğini söyledi.
Feyzi Aydın
"Savaşlarda bile kullanılması yasak olan bombalar, silahlar kullanılıyor"
Yaklaşık Bir buçuk aydır Amerika ve kuklası israilin kadınların, çocukların üzerine karadan, havadan, denizden bombalar yağdırdığını ifade eden Aydın, "Savaşlarda bile kullanılması yasak olan bombalar, silahlar kullanılıyor. Oradaki Mücahitler her şeylerinden vazgeçerek büyük bir mücadele veriyor. Peki, biz Müslümanlar neler yapmamız gerekiyor? Oradaki Mücahitler bizlerden öncelikle dua istiyorlar. Peygamber Sevdalıları teheccüt namazıyla bir dua programı başlatmış durumda. Perşembeyi cumaya bağlayan gece herkes aileleriyle bu programı uygulasın istiyoruz." dedi.
"Mücahitlere destek amacıyla etkinliklerimiz devam edecek"
Batman'da İslami STK'lar olarak her Salı günü Filistinli Müslümanlar için dua programı tertiplediklerini anımsatan Aydın, "Yine her Cuma günü şehidlerimiz için gıyabi cenaze namazı kılıyor ve dua ediyoruz. Tabi bunlarla yetinmeyeceğiz. Çok önemli bir konu var, o da boykottur. Elinden bir şey gelmediğini belirtenlere çağrım, boykot yapabilirsiniz. Onların ve onlara destek veren firmaların mallarını almayarak katkıda bulunabilirsiniz diyoruz. Mücahitlere destek amacıyla inşallah etkinliklerimiz devam edecek." diye konuştu.
Konferansa davet
Ayrıca Batman'da 19 Mayıs Kapalı Spor Salonunda saat 19.00'da yarın "Yolumuzu aydınlatan yıldızlar" temasıyla sahabelerin hayatlarının anlatılacağı bir program düzenleyeceklerini belirten Aydın, tüm Batmanlıları konferansa davet etti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Türkiye’nin dört bir yanında düzenlenen “Gazze İstişare Toplantıları”nın dördüncüsü, İstanbul, Ankara ve İzmir’in ardından Van’da gerçekleştirildi. Alimler, kanaat önderleri, STK temsilcileri ve siyasi parti temsilcilerinin katıldığı toplantıda Gazze için somut adımların atılmasın çağrısında bulunuldu.
Ceninli beş çocuk babası Samir er-Rifai, esir alındıktan sadece bir hafta sonra işgal zindanlarında şehit düştü.
Gazze'de siyonist rejimin 650 gündür sürdürdüğü soykırım saldırılarında şehit sayısı 58 bin 573'e, yaralı sayısı ise 139 bine ulaştı. ABD destekli saldırılar sonucu halk açlık, göç ve yoklukla mücadele ediyor.
Şam'a yönelik siyonist saldırıyı "ümmetin onuruna indirilmiş ağır bir darbe" olarak niteleyen Dünya Müslüman Âlimler Birliği, İslam ülkelerine acil zirve çağrısı yaptı. Birlik ayrıca Gazze ve Suriye için askeri ve ekonomik ittifak kurulmasını talep etti.