Batman'da ilk ve ortaokul öğrencileri Gazze için kermes düzenledi

Batman Yenişehir İlkokulu ve Ortaokulu öğrenci ve öğretmenleri, Filistinli Müslümanlara destek olmak amacıyla kermes düzenledi.
Bir ayı aşkın bir süredir aralıksız bir şekilde siyonist işgal rejiminin bombardımanına maruz kalan Filistin halkı için dünyanın birçok coğrafyasından destek çağrıları gelirken toplumun pek çok kesiminden de yardım çalışmaları devam ediyor.
Batman Yenişehir İlkokulu ve Ortaokulu öğrenci ve öğretmenleri, Filistinli Müslümanlara destek olmak amacıyla okul bahçesinde kermes düzenledi.
Okul bahçesinde düzenlenen kermese öğrenci velileri, öğretmenler ve öğrenciler büyük ilgi gösterdi.
Öğrenciler, yürüttükleri çalışmada desteklerini esirgemeyen tüm öğretmenlere, velilere ve öğrencilere teşekkürlerini iletti.
Öğrenciler, "Bilindiği üzere 7 Ekim'den itibaren artan işgal rejiminin saldırılarından dolayı Filistinli kardeşlerimiz çok zulüm görmekte, her gün binlerce insan ölmektedir. Başta kadın ve çocuklar olmak üzere Müslüman kardeşlerimiz katledildi. Bu bir savaş değil, katliamdır. Bizlerde Filistinli kardeşlerimizin acısına ortak olmak istedik ve kermes çalışmasında bulunduk." dedi.
Yaptıkları kermes çalışmasında tek gayelerinin Filistinli Müslümanların derdine deva olmak olduğunu belirten öğrenciler, "Düzenlediğimiz kermesimize kardeşlerimiz evlerinde yaptıkları pasta, kek ve içecekleri getirdi. Buradan elde edeceğimiz parayla bir nebze de olsa kardeşlerimizin derdine deva olmasını diliyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC), işgal çetesinin yürüttüğü soykırım nedeniyle Gazze'deki insani yardım sisteminin tamamen çökme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu bildirdi.
Siyonist işgal ordusu, bugün yine sivilleri hedef aldı. Han Yunus'un batısındaki "Mawasi" bölgesinde ve Gazze kentinin kuzeyinde gerçekleştirilen iki ayrı saldırıda en az 9 Filistinli şehit oldu, çok sayıda kişi de yaralandı.
HAMAS Hareketi, siyonist işgalcilerin dün gece uluslararası sularda Gazze'ye insani yardım ulaştırmak üzere yola çıkan Özgürlük Gemisi'ne insansız hava araçlarıyla düzenlediği saldırıyı, organize devlet terörü ve açık denizlerde korsanlık olarak nitelendirdi.
İşgalci siyonistler, Gazze’nin kuzeyindeki Beyt Lahiya’da bir katliam daha gerçekleştirdi. Katliamda çok sayıda şehid ve yaralı olduğu bildirildi.