Batman'da İslami STK'lar Gazze için kermes düzenliyor

Batman'da İslami sivil toplum kuruluşları, siyonist işgal rejiminin saldırı ve ambargosu altındaki Gazze için kermes düzenliyor.
Filistinli Müslümanlar için haftalardır etkinlikler düzenleyen İslami STK'lar, bu kez geliri Gazze'ye ulaştırılmak üzere bir kermes düzenleme kararı aldı.
Atatürk Parkı yanında bu ayın 27'sinde cuma günü düzenlenecek ve 3 gün sürecek kermese tüm vatandaşların destek olması istendi.
STK'lar tarafından kermese ilişkin yapılan açıklamada, "Batman İHH öncülüğünde sivil toplum kuruluşlarının da katkılarıyla tüm gelirleri işgal rejiminin ablukası ve bombardımanı altında olan Gazze'ye ulaştırmak üzere kermes düzenleme kararı aldık. Kermesimiz 27-28-29 Ekim tarihlerinde Batman Atatürk Parkında olacaktır. Tüm halkımızı düzenlenecek olan kermese davet ediyoruz." denildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC), işgal çetesinin yürüttüğü soykırım nedeniyle Gazze'deki insani yardım sisteminin tamamen çökme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu bildirdi.
Siyonist işgal ordusu, bugün yine sivilleri hedef aldı. Han Yunus'un batısındaki "Mawasi" bölgesinde ve Gazze kentinin kuzeyinde gerçekleştirilen iki ayrı saldırıda en az 9 Filistinli şehit oldu, çok sayıda kişi de yaralandı.
HAMAS Hareketi, siyonist işgalcilerin dün gece uluslararası sularda Gazze'ye insani yardım ulaştırmak üzere yola çıkan Özgürlük Gemisi'ne insansız hava araçlarıyla düzenlediği saldırıyı, organize devlet terörü ve açık denizlerde korsanlık olarak nitelendirdi.
İşgalci siyonistler, Gazze’nin kuzeyindeki Beyt Lahiya’da bir katliam daha gerçekleştirdi. Katliamda çok sayıda şehid ve yaralı olduğu bildirildi.