Batman'da Şehid Sinvar için gıyabi cenaze namazı kılındı

İşgalci siyonistlerle çatışarak kahramanca şehid edilen HAMAS Siyasi Büro Başkanı Yahya Sinvar için Batman'da gıyabi cenaze namazı kılındı.
siyonist işgal rejiminin Gazze'de Filistinli Müslümanlara yönelik gerçekleştirdiği saldırılara tepkiler sürüyor.
Bir yılı aşkın bir süredir Gazze'ye yoğun saldırılar düzenleyen işgal rejimi, aralarında çocuk ve kadınların da olduğu yaklaşık 45 bin Filistinliyi şehid etti, on binlercesini ise yaraladı.
Geçtiğimiz gün HAMAS Siyasi Büro Başkanı Yahya Sinvar da işgalcilerle girdiği çatışmada siyonist teröristler tarafından şehid edildi.
Batman'da Sivil Toplum Kuruluşları tarafından ikindi namazının ardından Şehid Yahya Sinvar için gıyabi cenaze namazı kılındı.
STK'lar öncülüğünde bir araya gelen çok sayıda vatandaş, Hamidiler Camii'nde düzenlenen programda gıyabi cenaze namazı kıldı, bir kez daha ellerini semaya açarak Filistinli Müslümanlar için dua etti.
Yoğun katılımın olduğu programda, HAMAS ve diğer direniş hareketlerinin, mücahitlerin işgal rejimine karşı zaferi için Allah'tan gözyaşları içinde yardım istendi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD'nin Seattle kentinde düzenlenen bir yapay zekâ konferansında Microsoft yöneticileri, Gazze'deki soykırıma destek verdikleri gerekçesiyle aktivistlerin sert protestosuna maruz kaldı. Eylemciler, şirketin siyonist rejimle yaptığı iş birliklerini teşhir etti.
Siyonist rejim, ABD'nin sınırsız siyasi ve askeri desteğiyle Gazze Şeridi'nde yürüttüğü soykırım savaşının 623. gününe girerken, hava ve kara saldırılarını yoğunlaştırdı. Açlıkla mücadele eden, yerinden edilmiş ve kuşatma altındaki milyonlarca Filistinliye yönelik saldırılar, uluslararası toplumun sessizliği ve acizliği gölgesinde devam ediyor.
Siyonist işgalciler, bu sabah erken saatlerde Batı Şeria'nın güneyindeki El-Halil vilayetine geniş çaplı baskın düzenleyerek en az 30 Filistinliyi esir aldı. Baskınlarda birçok ev arandı, evlerin içi dağıtıldı, bazı Filistinliler darp edildi.
İşgal altındaki Negev bölgesindeki Tel el-Sebaa (Tel es-Sabi) köyünde bu sabah erken saatlerde meydana gelen silahlı saldırıda 18 ve 20 yaşlarındaki iki kız kardeş katledildi.