Batmanlı çocuklardan Gazze'ye umut dolu yardım
Batman'ın köylerinde yaşayan çocuklar, Gazze'deki mazlumlar için topladıkları yardımları Batman Umut Kervanı'na teslim etti.
Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı Gönüllü, Çiçekli ve Seki köylerinde yaşayan çocuklar, Gazze'de yaşanan insani drama sessiz kalmadı.
Küçük yaşlarına rağmen büyük bir duyarlılık örneği gösteren çocuklar, köy sakinlerinden topladıkları paraları Batman Umut Kervanı Derneği'ne teslim etti.
Umut Kervanı’ndan yapılan açıklamada, çocukların bu davranışının herkese örnek olduğu vurgulandı.
Dernek yetkilileri, "Bu tertemiz yüreklerin gösterdiği duyarlılıktan büyük bir mutluluk duyduk. Küçük yaşlarına rağmen ümmet bilinciyle hareket eden çocuklarımız bizlere umut oldu." ifadelerini kullandı.
Toplanan yardımların kısa sürede Gazze’deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağı belirtilen açıklamada, "Rabbimiz, bu güzel yavrularımızın niyetlerini kabul eylesin, onların bu örnek davranışlarını diğer çocuklarımıza da ilham kılsın." denildi.
Halkın ve özellikle çocukların yardım kampanyalarına gösterdiği ilgiden memnun olduklarını belirten Batman Umut Kervanı, "Mazlum coğrafyalara yardım eli uzatmak hepimizin ortak sorumluluğudur." mesajını paylaştı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Savaş koşullarının yükünü en çok kadınların taşıdığını kaydeden BM Filistin temsilcisi Oumuhangi, Gazze'de 57 binden fazla ailenin kadınlar tarafından geçindirildiğini söyledi. "Bu kadınların çoğu gelirsiz, hastalık ve açlıkla yüz yüze, aşırı kırılgan bir durumda." ifadelerini kullandı.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gazze'ye konuşlandırılması planlanan uluslararası güçle ilgili müzakerelerin sürdüğünü belirterek, bu gücün temel görevinin "işgalci güçlerle Filistinlileri sınır hattında birbirinden ayırmak" olması gerektiğini söyledi.
AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Kaja Kalass, Gazze'de kalıcı barış için uluslararası destek bulunsa da "HAMAS'ın silahsızlandırılması görevini üstlenmeye hazır ülke sayısının yok denecek kadar az olduğunu" söyledi.
Siyonist rejim, El-Halil'in Bab ez-Zaviye bölgesinde bir araca ateş açtı; temizlik işçisi Ziyad Ebu Davud şehit olurken, diğer bir Filistinlinin naaşı askeri araçla götürülerek ailelerinden gizlendi.