Bayramın ilk gününde Gazze'de 64 Filistinli şehit edildi

Gazze'de siyonist rejimin saldırıları devam ederken, Ramazan Bayramı'nın ilk gününde aralarında çocukların da bulunduğu 64 Filistinli şehit oldu.
Siyonist rejim, Gazze’nin batısı ve kuzeyinde düzenlediği hava saldırılarında 3 Filistinliyi şehit etti, çoğu çocuk olmak üzere çok sayıda kişiyi yaraladı.
Batı Gazze'nin Şifa Caddesi üzerinde sivillere ait bir araca yapılan saldırıda 3 kişi şehit oldu, çok sayıda çocuk da yaralandı.
Doğu Cebaliye'deki saldırılar sonucu ise iki çocuk şehit oldu.
Han Yunus’ta, siyonist rejimin bombardımanında aynı aileden Ahmet Hüseyin Abu El-Ish (34) ve eşi Aya Jibr Abu El-Ish (33) ile 7, 8 ve 3 yaşındaki çocukları şehit oldu. Aynı saldırıda Halek Hajj (59) ve Ibrahim Jibr Hajj (28) de katledildi.
6 Filistinli ise Han Yunus’ta siyonist rejim tarafından bombalanan bir evde şehit oldu.
Son 12 gündeki saldırılar sonucu 921 kişi katledildi, 2054 kişi yaralandı.
Şehit ve yaralıların çoğunun çocuklar ve kadınlar olduğu belirtildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC), işgal çetesinin yürüttüğü soykırım nedeniyle Gazze'deki insani yardım sisteminin tamamen çökme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu bildirdi.
Siyonist işgal ordusu, bugün yine sivilleri hedef aldı. Han Yunus'un batısındaki "Mawasi" bölgesinde ve Gazze kentinin kuzeyinde gerçekleştirilen iki ayrı saldırıda en az 9 Filistinli şehit oldu, çok sayıda kişi de yaralandı.
HAMAS Hareketi, siyonist işgalcilerin dün gece uluslararası sularda Gazze'ye insani yardım ulaştırmak üzere yola çıkan Özgürlük Gemisi'ne insansız hava araçlarıyla düzenlediği saldırıyı, organize devlet terörü ve açık denizlerde korsanlık olarak nitelendirdi.
İşgalci siyonistler, Gazze’nin kuzeyindeki Beyt Lahiya’da bir katliam daha gerçekleştirdi. Katliamda çok sayıda şehid ve yaralı olduğu bildirildi.