BM: Filistin'de ekmek kıtlığı tehlikesi yaşanıyor

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), Filistin'de ekmek kıtlığı tehlikesinin yaşandığını duyurdu.
Siyonist işgal rejimi, 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye su, gıda ve yakıt sevkiyatı yapılmasını engelliyor. Yakıt sıkıntısı nedeniyle, fırınlar ekmek yapamıyor.
Siyonist işgal rejimi, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde ekmek fırınlarını da hedef alıyor. Saldırıya uğrayan çok sayıda fırın kullanılamaz hale geldi.
UNRWA tarafından desteklenen fırınların beşte biri de şu ana kadar bombalandı ve yakıt eksikliği nedeniyle "felaket boyutunda" gıda sıkıntısı yaşıyor.
UNRWA, un tedarik ettiği 50 fırından 10'unun hava saldırılarında vurulduğunu, kalanlara un taşıyacak araçların da yakıtlarının tükenmekte olduğunu açıkladı.
Ekmeğin, fırınlarda uzun kuyruklar oluşturarak umutsuzca aranır hale geldiği belirtilirken şu anda 600 binden fazla insanı barındıran barınaklardaki pek çok insan için ekmeğin ana gıda haline geldiğinin altı çizildi.
Siyonist rejimin fırınları hedef alarak bölgedeki insani durumu daha da kötüleştirmeyi amaçladığı belirtiliyor.
Evleri yıkılan ve yerlerinden edilmiş Filistinli kadınlar, yakıt sıkıntısı ve fırınların bombalanması nedeniyle sokaklarda ekmek pişiriyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Türkiye’nin dört bir yanında düzenlenen “Gazze İstişare Toplantıları”nın dördüncüsü, İstanbul, Ankara ve İzmir’in ardından Van’da gerçekleştirildi. Alimler, kanaat önderleri, STK temsilcileri ve siyasi parti temsilcilerinin katıldığı toplantıda Gazze için somut adımların atılmasın çağrısında bulunuldu.
Ceninli beş çocuk babası Samir er-Rifai, esir alındıktan sadece bir hafta sonra işgal zindanlarında şehit düştü.
Gazze'de siyonist rejimin 650 gündür sürdürdüğü soykırım saldırılarında şehit sayısı 58 bin 573'e, yaralı sayısı ise 139 bine ulaştı. ABD destekli saldırılar sonucu halk açlık, göç ve yoklukla mücadele ediyor.
Şam'a yönelik siyonist saldırıyı "ümmetin onuruna indirilmiş ağır bir darbe" olarak niteleyen Dünya Müslüman Âlimler Birliği, İslam ülkelerine acil zirve çağrısı yaptı. Birlik ayrıca Gazze ve Suriye için askeri ve ekonomik ittifak kurulmasını talep etti.