BM: Gazze'de 1,5 milyon kişi yerinden edildi

Birleşmiş Milletler, siyonist işgal rejiminin saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana Gazze'de yerinden edilmiş kişilerin sayısının 1,5 milyona ulaştığını duyurdu.
BM Filistin İnsani İşler Koordinatörü Lynn Hastings, "Gazze'de insani durum felaket. israilin hava saldırılarının yoğunlaşmasıyla da giderek kötüleşiyor. 7 Ekim'den bu yana Gazze'de öldürülenlerin sayısı 9 bini geçti, yaklaşık 23 bin kişi yaralandı. Bunların üçte ikisi kadın ve çocuklardan oluşuyor" dedi.
"7 Ekim'den bu yana Gazze'de yerinden edilmiş kişilerin sayısı 1,5 milyona ulaştı." diyen Hastings, "Gerçek şu ki Gazze'de şu anda hiçbir yer gerçekten güvenli değil. Çatışmaların başlangıcından bu yana BM Yakın Doğu'daki Filistin Mültecilerine Yardım ve Bayındırlık Ajansına (UNRWA) ait 50 tesis vuruldu, 72 UNRWA çalışanı hayatını kaybetti" ifadelerini kullandı.
Hastings, yıl sonuna kadar Gazze ve Batı Şeria'daki halkın ihtiyaçlarını karşılamak için yaklaşık 1,2 milyar dolara ihtiyaç olduğunun altını çizdi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Kudüs Seriyyeleri Nablus ve Cenin'de işgalci araçlarını hedef aldı. Kudüs'te bir Filistinli şehit olurken, işgal rejimi İbrahimi Camii'nin çatısına el koyma kararı aldı.
İşgal rejimi gazetelerinden Haaretz, Gazze'deki soykırımın askerler üzerinde yıkıcı psikolojik etkiler bıraktığını; binlerce askerin görevini terk ettiğini veya artık çatışmaya elverişli olmadığını yazdı.
ABD Başkanı Donald Trump, Gazze'deki esirlerin "canlı kalkan" olarak kullanıldığına dair siyonist basında çıkan iddiaları tekrarladı. HAMAS ise bu sözleri "açık bir yalan ve işgale hizmet eden propaganda" diye niteledi.
İşgal basınına göre Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir, "Aşama iki" olarak adlandırılan kara saldırısının hazırlıklarını tamamladı. İşgal hükümeti, 320 bini aşkın Filistinlinin evlerinden zorla çıkarıldığını ve bunun kara saldırısının önünü açtığını duyurdu.