BM: Gazze'de açlık felaketi kıyamet gününü andırıyor

UNRWA İletişim Direktörü Jonathan Fowler, Gazze Şeridi'ndeki insani felaketin eşi benzeri görülmemiş bir aşamaya ulaştığını, açlığın ise Siyonist rejimin bilinçli ve siyasi bir tercihi olduğunu vurguladı.
BM'ye bağlı Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) İletişim Direktörü Jonathan Fowler, yaptığı açıklamada, siyonist rejimin tüm sınır geçişlerini kapatarak Gazzelilere gıda ulaştırılmasını engellediğini, böylece açlığı bir soykırım aracı olarak kullandığını ifade etti.
"Gazze'deki mevcut durumu tarif etmek neredeyse imkânsız. Adeta kıyamet günü manzaraları yaşanıyor" diyen Fowler, "israil yaklaşık 50 gündür hiçbir insani yardımın girişine izin vermeyerek halkı tamamen gıdasız bırakıyor. Gazze'de insanların yiyecek hiçbir şeyi kalmadı. Bu tablo karmaşık değil; aksine çok net: Yardımlar kasıtlı olarak engelleniyor." ifadelerini kullandı.
"İnsanlık sınavı"nda uluslararası toplum sınıfta kaldı
BM yetkilisi, uluslararası toplumun bu kuşatma karşısındaki sessizliğini ve etkisizliğini ise "gerçek bir skandal" olarak nitelendirdi. "Eğer yardımların girmesine izin verilse, Gazze'ye ulaşır. Ancak israil hiçbir şekilde bunu istemiyor," diye konuştu.
Fowler açıklamasının en çarpıcı kısmında, yaşanan açlığın doğal bir sonuç değil, siyonist rejimin bilinçli bir kararı olduğunu şu sözlerle ifade etti:
"Gazze'de yaşanan açlık, tamamen israilin siyasi bir kararıdır." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD'nin Seattle kentinde düzenlenen bir yapay zekâ konferansında Microsoft yöneticileri, Gazze'deki soykırıma destek verdikleri gerekçesiyle aktivistlerin sert protestosuna maruz kaldı. Eylemciler, şirketin siyonist rejimle yaptığı iş birliklerini teşhir etti.
Siyonist rejim, ABD'nin sınırsız siyasi ve askeri desteğiyle Gazze Şeridi'nde yürüttüğü soykırım savaşının 623. gününe girerken, hava ve kara saldırılarını yoğunlaştırdı. Açlıkla mücadele eden, yerinden edilmiş ve kuşatma altındaki milyonlarca Filistinliye yönelik saldırılar, uluslararası toplumun sessizliği ve acizliği gölgesinde devam ediyor.
Siyonist işgalciler, bu sabah erken saatlerde Batı Şeria'nın güneyindeki El-Halil vilayetine geniş çaplı baskın düzenleyerek en az 30 Filistinliyi esir aldı. Baskınlarda birçok ev arandı, evlerin içi dağıtıldı, bazı Filistinliler darp edildi.
İşgal altındaki Negev bölgesindeki Tel el-Sebaa (Tel es-Sabi) köyünde bu sabah erken saatlerde meydana gelen silahlı saldırıda 18 ve 20 yaşlarındaki iki kız kardeş katledildi.