Birleşmiş Milletler (BM), siyonist işgal rejiminin kıtlığa sürüklediği Gazze'de geçen ay günlük ortalama 159 insani yardım tırının girdiğini ve bunun bölgedeki ihtiyacın çok altında olduğunu duyurdu.
BM Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), Gazze'deki son duruma ilişkin açıklamada bulundu.
Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Erişim engelleri, insani yardım aktörlerinin Gazze Şeridi'ndeki insanlara ulaşma kabiliyetini ciddi şekilde tehlikeye atmaya devam ediyor. Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA)'ya göre, 1 Mart'tan bu yana kuzey Gazze'ye yapılan insani yardım misyonlarının yüzde 30'u israil yetkilileri tarafından reddedildi. israilli yetkililerin UNRWA'nın acil gıda yardımı sağlamak üzere kuzey Gazze'ye erişimini engellemeye devam etmesiyle UNRWA orantısız bir şekilde etkilendi.
Gazze'ye giren insani yardımların hacminde veya kuzeye erişimde herhangi bir iyileşme yaşanmadı. 1-30 Mart tarihleri arasında Gazze'ye günde ortalama 159 yardım kamyonu geçti. Bu ayın en yüksek rakamı 28 Mart'ta, 264 kamyonun Karem Abu Salem (Kerem Şalom) ve Refah kara geçişlerinden Gazze'ye girdiği gün oldu. Bu hem sınır geçişlerinin hem de günlük 500 kamyon hedefinin operasyonel kapasitesinin oldukça altında kalıyor. UNRWA, Gazze'deki en büyük insani yardım kuruluşudur. 7 Ekim'den bu yana 1,8 milyondan fazla kişiye, yani nüfusun yüzde 85'ine un sağlandı. Ayrıca 600 bine yakın kişiye acil gıda kolisi ulaştırıldı ve sağlık ocakları ve noktalarında 3,6 milyona yakın hasta muayenesi yapıldı. UNRWA, diğer kuruluşların gıda ürünlerinin depolanmasını ve dağıtımını sağlamaya devam ediyor.
30 Mart itibarıyla, çatışmaların başlangıcından bu yana öldürülen UNRWA çalışanlarının toplam sayısı iki artışla 173 oldu." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP), Ukrayna saldırıları nedeniyle Rus spor takımlarına uygulanan yaptırımın, Gazze’de soykırım yapan işgalci siyonistlerin de uygulanması çağrısı yaptı.
Filistin direnişinin 1891'de başladığını ve bugün hala devam ettiğine vurgu yapan Filistinli Araştırmacı-Yazar Muin Naim, Gazze'deki halkın yaşadığı soykırıma rağmen, direnişi inanç ve ruhla sürdürdüğünü belirtti.
Siyonist rejimin, işgal altındaki Batı Şeria'da 7 Ekim 2023'ten bu yana esir aldığı Filistinlilerin sayısının 11 bin 800'ü geçtiği bildirildi.
Birleşmiş Milletler, siyonist işgal rejiminin gıda girişine izin vermediği Gazze'de insanların haftalar öncesinden kalan çöp yığınlarında yiyecek aradığını belirtti.