BM, siyonist rejimin güneye geçiş için Gazzelilere süre vermesini kınadı

BM Ülke İçinde Yerinden Edilmiş Kişilerin İnsan Hakları Özel Raportörü Paula Gaviria Betancourt, siyonist rejimin güneye geçiş için Gazzelilere süre vermesinin insanlığa karşı işlenmiş bir suç ve uluslararası hukukun ihlali olduğunu söyledi.
Betancourt, "Zorla yerinden edilme insanlığa karşı bir suç teşkil etmektedir ve toplu cezalandırma uluslararası hukuk kapsamında yasaklanmıştır." dedi.
BM uzmanı, Gazze'deki insani yardım kuruluşlarının, sağlık tesislerine ve sağlık çalışanlarına yönelik saldırılar, insani yardım çalışanlarına yönelik tehditler, su, yakıt, ilaç, elektrik, iletişim ve insani temel ihtiyaçlara erişimi kesen acımasız bir abluka nedeniyle önemli ölçüde artan ihtiyaçlarla karşı karşıya kaldığını da sözlerine ekledi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC), işgal çetesinin yürüttüğü soykırım nedeniyle Gazze'deki insani yardım sisteminin tamamen çökme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu bildirdi.
Siyonist işgal ordusu, bugün yine sivilleri hedef aldı. Han Yunus'un batısındaki "Mawasi" bölgesinde ve Gazze kentinin kuzeyinde gerçekleştirilen iki ayrı saldırıda en az 9 Filistinli şehit oldu, çok sayıda kişi de yaralandı.
HAMAS Hareketi, siyonist işgalcilerin dün gece uluslararası sularda Gazze'ye insani yardım ulaştırmak üzere yola çıkan Özgürlük Gemisi'ne insansız hava araçlarıyla düzenlediği saldırıyı, organize devlet terörü ve açık denizlerde korsanlık olarak nitelendirdi.
İşgalci siyonistler, Gazze’nin kuzeyindeki Beyt Lahiya’da bir katliam daha gerçekleştirdi. Katliamda çok sayıda şehid ve yaralı olduğu bildirildi.