BM'den siyonist rejime çağrı: Madleen gemisini acilen serbest bırakın

Birleşmiş Milletler Filistin Özel Raportörü Francesca Albanese, Madleen gemisinin derhal serbest bırakılması çağrısı yaparken, tüm Akdeniz limanlarının Gazze’ye insani yardım ve dayanışma amacıyla gemiler göndermesi gerektiğini vurguladı.
Birleşmiş Milletler Filistin Özel Raportörü Francesca Albanese, "Madleen" gemisinin derhal serbest bırakılması gerektiğini belirtti.
Albanese, Akdeniz’deki tüm limanların Gazze’ye yardım, dayanışma ve insanlık amacıyla gemiler göndermesi gerektiğini ifade ederek, "Birlikte yola çıkarlarsa durdurulamaz olacaklar" dedi.
Francesca Albanese, ablukanın kırılmasının devletlerin hukuki sorumluluğu ve herkes için ahlaki bir zorunluluk olduğunu belirtti. Aktivistlerin ve geminin serbest bırakılması için uluslararası toplumun harekete geçmesi gerektiğini vurguladı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Birleşmiş Milletler, siyonist rejimin Gazze’deki zorla göç politikasının kapsamını genişlettiğini ve şu anda bölgenin yaklaşık yüzde 85’inin tahliye emri ya da askeri alan ilanı altında olduğunu bildirdi.
Gazze Vakıflar Bakanlığı, işgalci saldırıların sürmesiyle birlikte Gazze Şeridi'nde mezar yerlerinin tükendiğini ve halkın şehitlerini okul, hastane ve ev bahçelerine defnetmek zorunda kaldığını duyurarak acil yardım çağrısı yaptı.
Filistin İslami Direniş Hareketi (HAMAS), bu sabah Gazze'de "Vefa için Özgürlük" esir takasıyla serbest kalan üç direnişçinin şehit edilmesini kınayarak, işgalcilerin Filistin direnişini susturamayacağını vurguladı.
Gazze'deki Hükümet Medya Ofisi, siyonist işgalcilerin son 48 saat içinde 26 farklı katliam gerçekleştirdiğini ve bu saldırılarda en az 300 Filistinlinin şehit olduğunu duyurdu. Saldırılar özellikle kadın, çocuk ve açlıkla mücadele eden sivilleri hedef aldı.