BMGK'dan yine "ateşkes" kararı çıkmadı

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde yapılan Gazze oturumunda, ateşkesi sağlamak için yine bir karar çıkmadı.
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırıları ve katliamları karşısında işlevsizliğini sürdürüyor.
Güvenlik Konseyi'nin 4'üncü Gazze özel oturumunda, ülke temsilcileri saatlerce konuştu ancak yine ateşkes kararı çıkmadı.
Oturumda genel olarak HAMAS'ın saldırıları kınandı, Gazze'deki insani felakete dikkat çekildi, siyonist rejimden sivillere dikkat etmesi istendi.
Filistin Dışişleri Bakanı Riyad Malki "Konseyin bu konuda sürekli başarısızlığı affedilemez" dedi.
Siyonist işgal rejimi sözde Dışişleri Bakanı, HAMAS'ın saldırılarına verdikleri cevabın orantılı olduğunu savundu.
ABD, İngiltere ve Fransa, siyonist rejime sivil kaybı önleme çağrısında bulundu.
Çin iki devletli çözüm vurgusu yaptı.
HAMAS ve siyonist işgal rejimini aynı oranda sorumlu tutan Rusya, çatışmalara ABD'nin bölge politikalarının yol açtığını belirtti.
Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ise "Holokost'tan kurtulanların torunları rehin kaldıkça" rahat etmeyeceğini söyledi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist işgal rejimi güçlerinin Kudüs’ün kuzeyinde yer alan Kalendiya ve er-Ram bölgelerinde açtığı ateş sonucu 2 Filistinlinin yaralandığı bildirildi.
Mardin'in Artuklu ilçesinde halk ve medrese öğrencileri bir araya gelen HAMAS liderlerinden Sami Ebu Zuhri, burada yaptığı konuşmada, "İşgal rejimi ve onlara destek veren şer güçler, HAMAS'la anlaşmaya varmaları HAMAS'ı bir güç olarak kabul ettiklerinin itirafıdır. Trump'ın kendisi bile anlaşmada HAMAS'ı terör olarak kabul ettiği halde bu uzlaşıyla ilgili HAMAS'ın beyanını aldı ve sosyal medyada kendi hesabından bunu yayımladı." dedi.
HAMAS'ın gece saatlerinde 4 işgalci esirin cenazesini teslim etmesinin ardından, Refah Sınır Kapısı’nın bugün yeniden açacağı belirtildi.
HAMAS ile işgal rejimi arasında varılan anlaşmanın ardından 7 işgalci bugün Kızılhaç'a teslim edildiği belirtildi.