BMGK'dan yine "ateşkes" kararı çıkmadı

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde yapılan Gazze oturumunda, ateşkesi sağlamak için yine bir karar çıkmadı.
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırıları ve katliamları karşısında işlevsizliğini sürdürüyor.
Güvenlik Konseyi'nin 4'üncü Gazze özel oturumunda, ülke temsilcileri saatlerce konuştu ancak yine ateşkes kararı çıkmadı.
Oturumda genel olarak HAMAS'ın saldırıları kınandı, Gazze'deki insani felakete dikkat çekildi, siyonist rejimden sivillere dikkat etmesi istendi.
Filistin Dışişleri Bakanı Riyad Malki "Konseyin bu konuda sürekli başarısızlığı affedilemez" dedi.
Siyonist işgal rejimi sözde Dışişleri Bakanı, HAMAS'ın saldırılarına verdikleri cevabın orantılı olduğunu savundu.
ABD, İngiltere ve Fransa, siyonist rejime sivil kaybı önleme çağrısında bulundu.
Çin iki devletli çözüm vurgusu yaptı.
HAMAS ve siyonist işgal rejimini aynı oranda sorumlu tutan Rusya, çatışmalara ABD'nin bölge politikalarının yol açtığını belirtti.
Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ise "Holokost'tan kurtulanların torunları rehin kaldıkça" rahat etmeyeceğini söyledi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde yer alan yardım dağıtım merkezine düzenlenen saldırıda 3 Filistinli şehit olurken 46 kişi de yaralandı.
Gazze’de 598 gündür süren soykırıma katılan Türkiye-israil çifte vatandaşların yargılanabileceğini vurgulayan Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP), ilgili kişi ve oluşumlara karşı hukuki sürecin başlatılması çağrısında bulundu.
Siyonist işgal rejiminin sözde ordusunun Gazze kentinde bir eve düzenlediği hava saldırısında 4 Filistinli hayatını kaybetti, 15 kişi de yaralandı.
Filistin Topraklarında Ayrım Duvarı ve Yerleşim Karşıtı Direniş Komisyonu, son 24 saat içinde işgal altındaki Batı Şeria'da dört yeni yasa dışı yerleşim noktası kurma girişiminin tespit edildiğini açıkladı.