Brunei ve Malezya liderlerinden Gazze için acil çağrı

Brunei Sultanı ve Malezya Başbakanı, Gazze'deki katliam ve insani kriz için derhal ateşkes çağrısı yaptı.
Brunei Sultanı Hasan el-Bolkiyye ve Malezya Başbakanı Anvar İbrahim, ortak açıklamada Filistin davasının Orta Doğu'daki çatışmanın merkezinde olduğunu vurguladı ve Gazze'deki insani krizin artan boyutlarından duydukları kaygıyı dile getirdi.
Açıklamada, işgalci rejimin sivillere yönelik kitlesel şiddeti, abluka ve temel insani yardımların engellenmesi sert bir dille kınandı.
Liderler, işgalci rejimin Gazze'yi tamamen ele geçirme ve "Büyük israil" vizyonuna ilişkin kararlarını reddettiklerini, bunun uluslararası hukuka ve BM kararlarına açıkça aykırı olduğunu belirtti. Uluslararası topluma, hukukun üstünlüğünü sağlama, Filistinlilerin haklarını koruma ve insani yardımın erişimini güvence altına alma çağrısı yaptı.
Açıklamada, kalıcı ve adil çözümün barışçıl yollarla, iki devletli çözüm çerçevesinde ve 1967 sınırları ile Doğu Kudüs'ü başkent olarak tanıyan bir Filistin devleti kurulması yoluyla sağlanması gerektiği vurgulandı. Ayrıca, henüz tanımayan tüm devletlerin Filistin'i tanıması çağrısı yapıldı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gazze Belediyesi, siyonist rejimin saldırıları ve abluka nedeniyle biriken devasa çöp yığınlarının ciddi bir sağlık ve çevre krizine yol açtığını açıkladı.
Siyonist rejim askerleri, HAMAS'a para aktardığı iddiasıyla Ramallah'taki bir döviz bürosunu basarak büyük miktarda para ve evrak çaldı.
Siyonist rejim ordusu, Tulkerem ve kamplarına yönelik saldırılarını 213 gündür sürdürüyor; binlerce kişi zorla göç ettirildi, onlarca şehit ve yaralı var.