Bursalılar, Gazze İçin yüreklere dokunan çizimler yaptı

Bursa’da, siyonist rejimin Filistin’de yaptığı katliamlara tepki göstermek ve farkındalık oluşturmak amacıyla resim çizme etkinliği düzenlendi.
"Gazze için çiziyorum" etkinliği kapsamında Bursa'da resimler çizildi.
Siyonist işgal rejiminin Gazze'de gerçekleştirdiği çocuk katliamlarına dikkat çekmek ve bu konuda bir farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen sergiye, vatandaşların ilgisi yoğun oldu.
Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu organizasyonuyla 15 Temmuz Meydanı’nda kurulan standa gelen 7’den 70’e herkes Gazze’ye yönelik duygularını resmetti.
Burada aileleri birlikte gelen çocuklar, Gazze'de yaşanan soykırımı yere serilen tuvallere resmetti.
Yoğun bir katılımla gerçekleşen resim etkinliğinde vatandaşlar Filistin’de yaşanan zulmü kâğıda aktararak, farkındalık oluşturmaya çalıştı.
Organizasyon, katılımcılara Filistin'de yaşanan olaylara karşı duyarlılık kazandırmayı amaçladı.
Etkinlik, Filistin halkına manevi destek sunmanın yanı sıra çocuklara bu konuda bilinç aşılamanın da önemli bir adımı olarak görüldü. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gazzeli aileler, soykırımın ardından çocukları ve yakınlarının akıbetini öğrenememenin acısını yaşıyor. Yaklaşık 10 bin kişi hâlâ kayıp ve aileleri, umut ile çaresizlik arasında mücadelelerini sürdürüyor.
Siyonist rejim, Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde sabah saatlerinde düzenlediği baskınlarda evleri aradı, çok sayıda kişiyi alıkoydu.
ABD Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff'un bölgeye gideceği bildirildi. Washington yönetiminin, siyonist rejime Gazze'deki ateşkes anlaşmasına bağlı kalması çağrısında bulunduğu iddia edildi.
Uluslararası Ceza Mahkemesi, siyonist rejimin, Gazze'de işlenen soykırım suçları nedeniyle hakkında tutuklama kararı çıkarılan katil Netanyahu ve eski Savunma Bakanı Galant'a ilişkin iptal talebini reddetti. Mahkeme ayrıca soruşturmanın askıya alınması talebini de kabul etmedi.