Cenin Tugayı liderlerinden Cayaise, Mahmud Abbas güçleri tarafından şehid edildi

İslami Cihad'ın silahlı kanadı Kudüs Tugayları'na bağlı Cenin Tugayı liderlerinden Yezid Cayaise, Mahmud Abbas'a bağlı güçlerin açtığı ateş sonucu şehit oldu.
Kaynaklar, aranan direnişçi Yezid Cayaise'nin bu sabah Cenin yakınlarında Mahmud Abbas güçleriyle girdiği çatışmada katledildiğini belirtti.
İslami Direniş Hareketi (HAMAS), Mahmud Abbas yönetiminin bu tutumunun ciddi bir tehlike oluşturduğunu belirtti.
HAMAS, Abbas güçlerinin direnişçileri hedef almaya devam etmesini eleştirerek, iç anlaşmazlıkları körüklemekle suçladı.
Mahmud Abbas'a bağlı el-Fetih Yönetimi güçlerinin Cenin Mülteci Kampı'nı kuşatma altına alması nedeniyle Tulkarm'da direnişçilerle yeniden çatışmaların başladığı bildirildi.
Mahmud Abbas yönetimi, Cenin'deki çatışmalarda 19 yaşındaki Rubhi eş-Şelbi'nin şehadetinden sorumlu olduklarını kabul etti. Hak örgütlerine göre, Abbas yönetiminin güçleri Batı Şeria'da 150'den fazla Filistinliyi cezaevlerinde alıkoyuyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
HAMAS, siyonist rejim sözde güvenlik kabinesinin Gazze'yi işgal ve sivilleri göçe zorlama kararını "tam teşekküllü bir savaş suçu" olarak nitelendirdi, "işgal" yerine "kontrol" kelimesini kullanmasını da "hukuki sorumluluktan kaçma çabası" olduğunu vurguladı.
Fundamentalist Netanyahu hükümeti, Gazze'nin tamamını işgal etme kararı aldı. Filistin İslami Cihad Hareketi, bu adımı "soykırımın yeni aşaması" olarak nitelendirirken, bölgede hasta, yaralı, ilaç ve yakıt sıkıntısı kritik seviyelere ulaştı.
El-Aksa Hastanesi Sözcüsü Halil Daqran, yaralı ve hastaların sayısındaki artışa rağmen hastanede kalan dizel yakıtın yalnızca birkaç saatlik çalışmaya yeteceğini belirterek, "Acil yakıt temin edilmezse hastane tamamen hizmet dışı kalacak" uyarısında bulundu.
Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP), Gazze’ye insani koridor talebiyle Pazar günü Güvenpark’tan TBMM’ye yapılacak yürüyüş öncesi, bu akşam sosyal medyada etiket çalışması başlatacak.