Çocuklar Filistin'de yaşanan zulmün sona ermesi için çağrıda bulundu

Filistin'de katliamın son bulması için Türkiye'deki yetkililerin harekete geçmesi gerektiğini belirten çocuklar, yaşanan zulmü her tarafta anlatacaklarını belirtti.
İşgal rejimi iki aydan fazladır Filistin'de kadın, çocuk demeden katliamlarını sürdürüyor.
Katliamı dillendirmek için meydanlara çıkan çocuklar duygularını İLKHA'ya anlattı.
Zulmün sona erdirilmesi için herkesin meydanlarda olması, girişimlerde bulunulması gerektiğini söyleyen çocuklar israil'e beddua etti.
Çocuklardan Hatice Zeynep Adıgüzel, "Biz Filistinli kardeşlerimizin sesini duyurmak için buraya geldik. Orada yaralanan, şehit olan bebekler için buradayız. Onların yaşadığı zulmü duyuracağız. Diğer kardeşlerimizin de bu konuda hassasiyet göstermesini, meydanlara çıkmalarını istiyoruz." ifadelerini kullandı.
Duygularını paylaşan Şüheda Kılıçarslan ise, "Biz Filistinli kardeşlerimiz için burada bulunuyoruz. Kardeşlerimiz orada şehid oluyor, titreyerek ölüyorlar bizde onların sesini burada duyurmaya çalışıyoruz. Diğer kardeşlerimizin de Filistinli kardeşler için meydanlara çıkmalarını bekliyoruz. Bu zulmün sona ermesi için yetkililerin harekete geçmesini siliyoruz." şeklinde konuştu.
Adem Koçuk, "Biz Filistinli kardeşlerimiz için meydanlara indik ve basın açıklamaları yapıyoruz. Yetkililer bu zulmün bitmesi için harekete geçmelerini bekliyoruz." diye konuştu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Nablus’un güneyinde yer alan Beyta beldesinde onlarca Yahudi çete, işgal ordusunun koruması altında Cebel el-Arme’nin zirvesine çıkarak bölgede provokasyon yaptı. Aynı saatlerde, Irak Burin köyünde Filistinlilere ait arazilerde yasa dışı yol açma çalışmaları devam etti.
Tulkerem ve iki mülteci kampı, 82 gündür kuşatma altında. Saldırılar sonucu aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 13 Filistinli şehit oldu, binlerce kişi evinden sürüldü.
Siyonist rejimin Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları aralıksız sürüyor. İşgalcilerin bu sabah erken saatlerde Han Yunus’un doğusundaki Beni Süheyla beldesinde sivil yerleşim alanlarını hedef alması sonucu 10 Filistinli şehit oldu, çok sayıda kişi de yaralandı.
Birleşmiş Milletlerin sağlık hakkı konusundaki özel raportörü Dr. Tlaleng Mofokeng, Gazze'de faaliyet gösteren son hastanelerden biri olan Baptist (El-Maamadani) Hastanesi’ne yönelik siyonist rejim saldırısını sert sözlerle kınadı. Mofokeng, yaşananları "kabul edilemez bir savaş suçu" olarak nitelendirdi.