Danimarka Emeklilik Fonu, Gazze saldırıları nedeniyle siyonist rejim yatırımlarını sonlandırdı

Danimarka'daki akademisyen emeklilik fonu, siyonist rejimin Gazze'ye yönelik saldırıları ve Batı Şeria'daki yerleşim genişletme politikaları nedeniyle yatırımlarını geri çekti; karar, insan hakları ihlallerine tepki olarak alındı.
Danimarka'daki Akademiker Pensions adlı emeklilik fonu, siyonist rejime ait varlıkları portföyünden çıkarma kararı aldı. Karar, siyonist rejimin Gazze'de yürüttüğü saldırılar ve Batı Şeria'daki yerleşim alanlarını genişletme faaliyetleri gerekçesiyle alındı.
157 milyar Danimarka kronu (24,77 milyar dolar) değerindeki fon, ülkedeki öğretmenlerin ve üniversite akademisyenlerinin emeklilik haklarını yönetiyor. Fon yönetimi, siyonist rejimin insan haklarına saygı göstermediğini belirterek, bu yatırım kararının insan hakları ve uluslararası normlar temelinde alındığını açıkladı.
Reuters'in aktardığına göre, fonun CEO'su Jens Munch Holst, kararın siyonist rejimin insan haklarını koruma kapasitesini değerlendirme sonucu alındığını ifade etti.
Avrupa'daki diğer fonlar da benzer adımlar atmıştı; Norveç'in 2 trilyon dolarlık devlet varlık fonu yakın dönemde yatırımlarını siyonist rejimden çekmişti.
Siyonist rejimin Gazze saldırıları, 65 binden fazla Filistinlinin şehit düşmesine ve ağır insani kriz yaşanmasına neden oldu. Birleşmiş Milletlerin en üst mahkemesi, geçen yıl siyonist rejimin işgal altındaki Filistin topraklarındaki yerleşimlerini yasa dışı ilan etmiş ve derhal geri çekilmesi gerektiğini bildirmişti; siyonist rejim bu kararı reddetmişti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist işgal rejimi güçlerinin Kudüs’ün kuzeyinde yer alan Kalendiya ve er-Ram bölgelerinde açtığı ateş sonucu 2 Filistinlinin yaralandığı bildirildi.
Mardin'in Artuklu ilçesinde halk ve medrese öğrencileri bir araya gelen HAMAS liderlerinden Sami Ebu Zuhri, burada yaptığı konuşmada, "İşgal rejimi ve onlara destek veren şer güçler, HAMAS'la anlaşmaya varmaları HAMAS'ı bir güç olarak kabul ettiklerinin itirafıdır. Trump'ın kendisi bile anlaşmada HAMAS'ı terör olarak kabul ettiği halde bu uzlaşıyla ilgili HAMAS'ın beyanını aldı ve sosyal medyada kendi hesabından bunu yayımladı." dedi.
HAMAS'ın gece saatlerinde 4 işgalci esirin cenazesini teslim etmesinin ardından, Refah Sınır Kapısı’nın bugün yeniden açacağı belirtildi.
HAMAS ile işgal rejimi arasında varılan anlaşmanın ardından 7 işgalci bugün Kızılhaç'a teslim edildiği belirtildi.