Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Erdoğan'ın BM'deki konuşması manipüle edildi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı sosyal medya hesaplarındaki görüntülerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir konuşmasının kesilip bağlamından koparıldığının belirlendiğini duyurdu.
Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Bazı sosyal medya hesaplarında, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın bir konuşmasının kesilip bağlamından koparılarak manipüle edildiği tespit edilmiştir.
Görüntüler, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurul Salonu'nda BM'nin 78. Genel Kurulu görüşmelerinde katılımcılara hitabından alınmıştır.
Cumhurbaşkanımız hitabında, 'Birleşmiş Milletlerin öncülüğünde dünyanın güvenliğini, huzurunu, refahını sağlamakla görevli kurumları hızla yeniden yapılandırmalıyız. Coğrafyasıyla ve demografisiyle dünyadaki tüm kökenleri, inançları, kültürleri temsil yeteneğine sahip bir küresel yönetim mimarisi inşa etmeliyiz. Netice olarak tüm kalbimizle bir kez daha diyoruz ki; dünya 5'ten büyüktür, daha adil bir dünya mümkündür.' ifadelerini kullanmıştır.
Konuşmanın, 'Coğrafyasıyla ve demografisiyle dünyadaki tüm kökenleri, inançları, kültürleri temsil yeteneğine sahip bir küresel yönetim mimarisi inşa etmeliyiz.' bölümü alınarak manipülasyon yapılmaktadır.
Cumhurbaşkanımızın çağrısı, BM gibi kuruluşların daha kapsayıcı olmasıyla ilgilidir."
(İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Slovenya, Gazze'deki katliamlardan sorumlu tutulan siyonist rejimin iki sözde bakanını ülkeye sokmama kararı aldı. Bu adımla Avrupa Birliği içinde ilk kez böyle bir yaptırım uygulanmış oldu.
HAMAS'ın, siyonist rejimin sunduğu yeni geri çekilme haritalarını reddettiği bildirildi. Arabulucular ateşkes sürecini sürdürürken, müzakerelerde önceliğin insani yardım, geri çekilme planı ve kalıcı ateşkes garantilerine verildiği belirtildi.
Siyonist rejimin Gazze Şeridi'ne yönelik soykırım saldırıları sürerken, işgalcilerin son 24 saatte düzenlediği hava saldırılarında en az 56 Filistinli şehit oldu. Okul ve yardım bekleme noktaları özellikle hedef alındı.
Türkiye’nin dört bir yanında düzenlenen “Gazze İstişare Toplantıları”nın dördüncüsü, İstanbul, Ankara ve İzmir’in ardından Van’da gerçekleştirildi. Alimler, kanaat önderleri, STK temsilcileri ve siyasi parti temsilcilerinin katıldığı toplantıda Gazze için somut adımların atılmasın çağrısında bulunuldu.