Direniş eylemleri Batı Şeria genelinde artıyor: İki işgalci öldü, dört kişi yaralandı

Ramallah'ın doğusunda bir siyonist rejim aracının yakınında patlatılan bombanın ardından bölgede güvenlik alarmı verildi. Son bir hafta içinde Batı Şeria ve işgal altındaki Kudüs'te 81 direniş eylemi kaydedildi.
Batı Şeria'nın El-Mugayyir köyü yakınında, Alon yolunda bir siyonist rejim aracının yanında bomba patladı.
Siyonist rejim, El-Mugayyir köyü ve çevresine asker konuşlandırdı. Farklı bölgelerde baskınlar gerçekleştirildi.
Bu sabah, Ramallah şehir merkezinde bulunan Beytunya ve Serda bölgelerinde evlere baskın yapıldı. İki genç esir alındı; bunlardan biri yaralıydı. Gençlerin, ilk aşamada roket üretimi yapan bir birime ait olduğu bildirildi.
Direnişçiler, yaklaşık bir hafta önce Kafr Na'ma yakınlarındaki yerleşim yerlerine roket atmayı başardı. O tarihten itibaren siyonist rejim ordusu birçok bölgede baskınlar düzenledi.
Son bir hafta içinde Batı Şeria ve işgal altındaki Kudüs'te 81 direniş eylemi kaydedildi. Eylemler sonucu iki işgalci öldü, dört kişi yaralandı. 12–18 Eylül tarihleri arasında üç silahlı saldırı, çatışma ve iki bıçaklama eylemi gerçekleşti.
Aynı dönemde, direnişçiler dört bombalı saldırı düzenledi. Siyonist rejim askerleri ve araçları hedef alındı. Gençler, Batı Şeria'daki yerleşim araçlarına dört ayrı bölgede saldırdı. Yahudi çetelerin altı saldırısı ise siviller ve gençler tarafından püskürtüldü. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist işgal rejimi güçlerinin Kudüs’ün kuzeyinde yer alan Kalendiya ve er-Ram bölgelerinde açtığı ateş sonucu 2 Filistinlinin yaralandığı bildirildi.
Mardin'in Artuklu ilçesinde halk ve medrese öğrencileri bir araya gelen HAMAS liderlerinden Sami Ebu Zuhri, burada yaptığı konuşmada, "İşgal rejimi ve onlara destek veren şer güçler, HAMAS'la anlaşmaya varmaları HAMAS'ı bir güç olarak kabul ettiklerinin itirafıdır. Trump'ın kendisi bile anlaşmada HAMAS'ı terör olarak kabul ettiği halde bu uzlaşıyla ilgili HAMAS'ın beyanını aldı ve sosyal medyada kendi hesabından bunu yayımladı." dedi.
HAMAS'ın gece saatlerinde 4 işgalci esirin cenazesini teslim etmesinin ardından, Refah Sınır Kapısı’nın bugün yeniden açacağı belirtildi.
HAMAS ile işgal rejimi arasında varılan anlaşmanın ardından 7 işgalci bugün Kızılhaç'a teslim edildiği belirtildi.