Direniş güçlerinden Refah'ta işbirlikçi Ebu Şebab'a operasyon

Gazze'nin Refah kentinin doğusunda direniş güçlerine bağlı "Radı" birimi, işbirlikçi Yaser Ebu Şebab'ın milislerine ait bir noktayı bastı. Operasyonda işbirlikçiler arasında ölü ve yaralılar olduğu bildirildi.
Gazze'deki güvenlik kaynakları, direnişe bağlı özel bir gücün Rafah'ın doğusunda işbirlikçi Yaser Ebu Şebab'a bağlı unsurların bulunduğu noktayı bastığını açıkladı.
Kaynağın verdiği bilgiye göre, "Radı" isimli güvenlik birimi, işgal ordusunun doğrudan koruması altında faaliyet yürüten bu gruba ani baskın düzenledi. Operasyonda çıkan yakın mesafeli çatışmalarda işbirlikçiler arasında ölü ve yaralılar olduğu bildirildi.
Kaynak, operasyonun kısa sürede tamamlandığını ve direniş güçlerinin bölgeden güvenle geri çekildiğini belirtti.
Açıklamada ayrıca, "İşbirlikçilerin işgal tanklarının arkasına saklanması onları korumayacak. Direniş, hainlerin her yerde peşinde olacaktır" ifadeleri kullanıldı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Mardin'in Artuklu ilçesinde halk ve medrese öğrencileri bir araya gelen HAMAS liderlerinden Sami Ebu Zuhri, burada yaptığı konuşmada, "İşgal rejimi ve onlara destek veren şer güçler, HAMAS'la anlaşmaya varmaları HAMAS'ı bir güç olarak kabul ettiklerinin itirafıdır. Trump'ın kendisi bile anlaşmada HAMAS'ı terör olarak kabul ettiği halde bu uzlaşıyla ilgili HAMAS'ın beyanını aldı ve sosyal medyada kendi hesabından bunu yayımladı." dedi.
HAMAS'ın gece saatlerinde 4 işgalci esirin cenazesini teslim etmesinin ardından, Refah Sınır Kapısı’nın bugün yeniden açacağı belirtildi.
HAMAS ile işgal rejimi arasında varılan anlaşmanın ardından 7 işgalci bugün Kızılhaç'a teslim edildiği belirtildi.
Batman'ın köylerinde yaşayan çocuklar, Gazze'deki mazlumlar için topladıkları yardımları Batman Umut Kervanı'na teslim etti.