Direniş işgalcilere ağır kayıplar verdirdi: Siyonist ordu katliamlar için 98. Tümeni yeniden Gazze'ye sürdü

Siyonist rejim medyası, haziran ayında Gazze'de 20 subay ve askerin öldürüldüğünü duyurdu. Direnişin artan operasyonları karşısında sarsılan işgal ordusu, 98. Tümen'i yeniden Gazze'ye sevk etti.
İşgal basınından Yediot Aharonot gazetesinin haberine göre, siyonist ordu haziran ayında Gazze'de en yüksek kaybını verdi. Haberde, 2025 yılı başından bu yana en fazla can kaybının yaşandığı ayın Haziran olduğu belirtilirken, sadece bu ay içinde 20 subay ve askerin öldüğü bildirildi.
Bu askerlerden 15'inin, 24 Haziran'da Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentinde Filistin direnişiyle yaşanan çatışmalarda öldüğü aktarıldı.
Haberde, işgal ordusu Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin, "ordunun belirlenen hedeflere ulaşmaya yaklaştığı" yönündeki açıklamalarına rağmen, sahadaki birliklerin şiddetli direnişle karşılaştığına dikkat çekildi.
Sarsıcı direniş, orduyu takviye sevkiyatına zorladı
Direniş gruplarının son dönemde gerçekleştirdiği operasyonların, işgal ordusu ve toplumunda ciddi sarsıntı yarattığı ifade edilirken, bu kayıpların ardından siyonist rejim ordusu 98. Tümeni yeniden savaşa sürdü.
Salı günü yapılan resmî açıklamada, 98. Tümen'in Gazze Şehri'ne yeniden konuşlandırıldığı ve burada 162. Tümen ile birlikte saldırılarını sürdürdüğü belirtildi.
Öte yandan, HAMAS'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, işgal ordusunun Gazze'nin güneyinde konuşlandığı alanlardan birinden, Nir İşhak ve Muftahim işgal yerleşimlerini Q20 tipi füzelerle hedef aldığını duyurdu.
İşgal ordusundan yeni sevkiyat ve yeniden konuşlanma
Siyonist Kanal 14'ün haberine göre, işgal ordusu son günlerde Gazze'nin kuzeyine büyük takviye güçler gönderdi. Daha önce güneyde konuşlu olan 98. Komando Tümeni ve Nahal Tugayı, yeniden kuzey bölgelere sevk edildi. Bu birliklerin Cibaliye ve Şucaiyye çevresinde yoğunlaşacağı bildirildi.
Aynı haberde, Nahal Tugayı'nın bağlı olduğu 162. Tümen'e yeniden katıldığı, 98. Tümen'in ise kuzeyde tam kadro olarak görev yapacağı aktarıldı.
İşgal ordusunun ayrıca Gazze'nin kuzeyindeki sivil bölgelere tahliye uyarıları yaptığı ve bölgeye yönelik hava saldırılarını artırdığı bilgisi de paylaşıldı.
Ayrıca Kanal 12'nin önceki raporlarında, işgal hükümeti ile ordu arasında görüş ayrılıkları yaşandığı, ordunun Gazze'nin tamamını kontrol altına almak yerine bir esir takası ve savaşın sonlandırılması yönünde çözüm arayışını tercih ettiği belirtilmişti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
HAMAS, siyonist rejim sözde güvenlik kabinesinin Gazze'yi işgal ve sivilleri göçe zorlama kararını "tam teşekküllü bir savaş suçu" olarak nitelendirdi, "işgal" yerine "kontrol" kelimesini kullanmasını da "hukuki sorumluluktan kaçma çabası" olduğunu vurguladı.
Fundamentalist Netanyahu hükümeti, Gazze'nin tamamını işgal etme kararı aldı. Filistin İslami Cihad Hareketi, bu adımı "soykırımın yeni aşaması" olarak nitelendirirken, bölgede hasta, yaralı, ilaç ve yakıt sıkıntısı kritik seviyelere ulaştı.
El-Aksa Hastanesi Sözcüsü Halil Daqran, yaralı ve hastaların sayısındaki artışa rağmen hastanede kalan dizel yakıtın yalnızca birkaç saatlik çalışmaya yeteceğini belirterek, "Acil yakıt temin edilmezse hastane tamamen hizmet dışı kalacak" uyarısında bulundu.
Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP), Gazze’ye insani koridor talebiyle Pazar günü Güvenpark’tan TBMM’ye yapılacak yürüyüş öncesi, bu akşam sosyal medyada etiket çalışması başlatacak.