Direnişçilerden Kudüs Operasyonu: 3 ölü 6 yaralı (GÜNCELLENDİ)

İşgal altındaki Kudüs'ün Ramot işgal yerleşim bölgesinde direnişçiler tarafından düzenlenen Kudüs operasyonunda işgalci yerleşimci öldürülürken 6 kişi de yaralandı.
Filistinli direnişçiler, Kassam mücahitleriyle yaptıkları anlaşmaya rağmen Gazze'deki ateşkesi ihlal eden, son günlerde Batı Şeria ve Kudüs'te Filistinlilere daha fazla saldıran ve onları daha fazla katleden işgalci siyonistlere eylem düzenledi.
İşgal altındaki Kudüs'ün Ramot işgal yerleşim bölgesinde Kudüs operasyonunu düzenleyen direnişçiler, bir durakta bulunan işgalci Yahudi yerleşimcilere silahlı eylem gerçekleştirdi.
Eylemde işgalci ağır yara alan 3 işgalci Yahudi yerleşimci ölürken 3'ü ağır 6 kişi de yaralandı.
Eylemi gerçekleştiren 2 mücahit işgalci siyonistler tarafından şehit edildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
HAMAS, siyonist rejim sözde güvenlik kabinesinin Gazze'yi işgal ve sivilleri göçe zorlama kararını "tam teşekküllü bir savaş suçu" olarak nitelendirdi, "işgal" yerine "kontrol" kelimesini kullanmasını da "hukuki sorumluluktan kaçma çabası" olduğunu vurguladı.
Fundamentalist Netanyahu hükümeti, Gazze'nin tamamını işgal etme kararı aldı. Filistin İslami Cihad Hareketi, bu adımı "soykırımın yeni aşaması" olarak nitelendirirken, bölgede hasta, yaralı, ilaç ve yakıt sıkıntısı kritik seviyelere ulaştı.
El-Aksa Hastanesi Sözcüsü Halil Daqran, yaralı ve hastaların sayısındaki artışa rağmen hastanede kalan dizel yakıtın yalnızca birkaç saatlik çalışmaya yeteceğini belirterek, "Acil yakıt temin edilmezse hastane tamamen hizmet dışı kalacak" uyarısında bulundu.
Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP), Gazze’ye insani koridor talebiyle Pazar günü Güvenpark’tan TBMM’ye yapılacak yürüyüş öncesi, bu akşam sosyal medyada etiket çalışması başlatacak.