Dışişleri Bakanı Fidan, İran Dışişleri Bakanı ile görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile telefonda görüştü.
Görüşmede Gazze ve Batı Şeria'da Filistin halkına yönelik saldırılar ile ikili ilişkiler ve bölgesel konular ele alındı.
Bakan Fidan, görüşmede İran ile Türkiye arasında 8'inci üst düzey heyetler arasındaki toplantının yakın gelecekte gerçekleştirileceğine işaret etti.
İran'ın Gazze'ye karşı savaşta ateşkes sağlanmasına yönelik diplomatik çabalarını takdir eden Fidan, Filistin meselesini İslam dünyasının temel meselesi olarak değerlendirdi.
İran ve Türkiye dışişleri bakanları ayrıca siyonist rejime ateşkesi kabul etmesi ve Gazze'deki savaşı durdurması için baskı yapılması amacıyla bölgesel ve uluslararası arenada diplomatik istişarelerin ve çabaların sürdürülmesi ve geliştirilmesi gerektiğini vurguladılar. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD'nin Seattle kentinde düzenlenen bir yapay zekâ konferansında Microsoft yöneticileri, Gazze'deki soykırıma destek verdikleri gerekçesiyle aktivistlerin sert protestosuna maruz kaldı. Eylemciler, şirketin siyonist rejimle yaptığı iş birliklerini teşhir etti.
Siyonist rejim, ABD'nin sınırsız siyasi ve askeri desteğiyle Gazze Şeridi'nde yürüttüğü soykırım savaşının 623. gününe girerken, hava ve kara saldırılarını yoğunlaştırdı. Açlıkla mücadele eden, yerinden edilmiş ve kuşatma altındaki milyonlarca Filistinliye yönelik saldırılar, uluslararası toplumun sessizliği ve acizliği gölgesinde devam ediyor.
Siyonist işgalciler, bu sabah erken saatlerde Batı Şeria'nın güneyindeki El-Halil vilayetine geniş çaplı baskın düzenleyerek en az 30 Filistinliyi esir aldı. Baskınlarda birçok ev arandı, evlerin içi dağıtıldı, bazı Filistinliler darp edildi.
İşgal altındaki Negev bölgesindeki Tel el-Sebaa (Tel es-Sabi) köyünde bu sabah erken saatlerde meydana gelen silahlı saldırıda 18 ve 20 yaşlarındaki iki kız kardeş katledildi.