Diyarbakır'da Filistin için sabah namazında dua edildi
Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde, işgalci siyonistlerin Filistin'deki saldırılarında şehid düşenler için sabah namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılındı.
HÜDA PAR'ın ilan ettiği her gün farklı bir camide Filistin için dua programı aralıksız devam ediyor.
Diyarbakırlı vatandaşlar sabah namazında merkez Kayapınar ilçesi Diclekent Camii'nde bir araya geldi.
Camide saf tutan vatandaşlar sabah namazının ardından siyonist işgalcilerin Gazze'deki saldırıları sonucu şehid düşen Filistinli Müslümanalar için gıyabi cenaze namazı kılındı.
Sabah namazında buluşan Müslümanlar, yapılan tesbihattan sonra Filistinli mücahitlerin zaferi ve işgalcilerin helakı için ellerini semaya kaldırdı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist rejimin 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'ye yönelik saldırıları 70 binden fazla Filistinlinin şehadetine, 171 binden fazla kişinin yaralanmasına yol açtı. Enkaz altında hâlâ ulaşılamayan binlerce kişi bulunuyor.
Siyonist rejimin işlediği zorla gömme ve toplu gömü iddialarına ilişkin CNN'in ortaya koyduğu bulgular sonrası, kayıp merkezleri acil soruşturma ve Kızılhaç'ın bölgeye intikalini talep etti.
Belde girişinin toprak setlerle kapatılması hem hasta Filistinlileri hem de işine gitmek zorunda kalan yüzlerce kişiyi mağdur ederken, gece baskınları ve market–yakıt tedarikindeki kesinti krizi derinleştiriyor.
İşgal altındaki Batı Şeria'nın Halten–Beyt Umar arasındaki kırsal bölgede zeytinliklerine gitmeye çalışan Filistinli çiftçilere taşlarla saldıran Yahudi çeteler 7 kişiyi yaraladı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı.