Dr. İsam Beşir: Gazze halkı kanlarıyla tarih yazan kahramanlardır
Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkan Yardımcısı ve eski Sudan Diyanet İşleri Başkanı Dr. İsam Beşir "Allah'tan Gazze halkına zafer, güç, izzet, teselli ve mükafat vermesini, sıkıntılarını hafifletmesini, ayıplarını örtmesini ve korkularını güvene dönüştürmesini diliyoruz." dedi.
Aksa Tufanı'nın 1'inci yılına dair İlke Haber Ajansı'na (İLKHA) değerlendirmelerde bulunan Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkan Yardımcısı ve eski Sudan Diyanet İşleri Başkanı Dr. İsam Beşir, "Gazze halkı kanlarıyla tarih yazan kahramanlardır" dedi.
Sözlerine Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla başlayan Dr. İsam Beşir "Aksa Tufanı'nın üzerinden tam bir yıl geçti. Bu büyük olayda birçok şey açığa çıktı. En önemlisi ise direnişin kahramanlıkları ve Gazze halkının vahşi siyonist savaş makinesine karşı gösterdiği direniş oldu." ifadelerini kullandı.
"Mücahitler, Aksa'yı savunmada en destansı kahramanlıkları yazdı"
"Gazze'nin tamamı, bu soykırımı destekleyen dünya güçlerinin ittifakına ve komşularının devam eden ihanetine karşı direnmeye devam etti." diyen Dr. İsam Beşir "Mübarek Aksa Tufanı, dünyaya özgür iradenin, inancı ve davasıyla, zulme ve hainlik edenlere karşı nasıl direndiğini gösterdi. Mücahitler, kan, namus, toprak ve en başta da Aksa'yı savunmada en destansı kahramanlıkları yazdılar. Tüm bunlar, sahip oldukları mütevazı donanımla, düşmana başarısızlık, yenilgi ve utanç tattırarak gerçekleşti." şeklinde konuştu.
"Gazze halkı sağlam duruş ve direnişte örnek alınacak bir model haline geldi"
Dr. İsam Beşir, "Aksa Tufanı sadece bir savaş değil, onur ve izzet kavramlarının ve Aksa davasının bir yansımasıdır. Bu, her Filistinlinin avucunda taşıdığı bir ruh halidir. Bir yıl boyunca Gazze halkı, kuşatma, soykırım, tehcir, açlık, susuzluk ve hastalık karşısında unutulmaz bir destansı direniş gösterdi. Direnişle birlikte, birlik ve dayanışmanın en güzel örneklerini vererek, umudun asla ölmediğini ve hakkın her zaman galip geleceğini teyit ettiler. Onlar, ağır kayıpların yükünü taşıdılar ve büyük zorluklara iman, sabır, cesaret ve nadir bir kahramanlıkla karşı koydular Böylece, düşmanın hainliğine ve ihanetine karşı sağlam duruş ve direnişte örnek alınacak bir model haline geldiler." dedi.
"Düşman savaş suçu işledi"
"Düşman, Filistin kimliğini yok etmek, Mescid-i Aksa'yı gasp etmek ve hakikatin sesini susturmak için her türlü savaş suçunu işledi." diyen Dr. İsam Beşir "Bir yıl geçti ve hâlâ kalplerimiz ve dillerimiz Gazze'nin izzetli halkı ve direnişi için dualar ediyor. Onlar, kanlarıyla tarih yazan ve ruhlarıyla geleceği inşa eden kahramanlardır. Allah'tan onlara zafer, güç, izzet, teselli ve mükafat vermesini, sıkıntılarını hafifletmesini, ayıplarını örtmesini ve korkularını güvene dönüştürmesini diliyoruz. Allah onlara her sıkıntıdan bir çıkış yolu, her kederden bir ferahlık nasip etsin ve düşmanlarına karşı onları ve bizi muzaffer kılsın. Şüphesiz o, buna kadirdir." ifadelerini kullandı.
Dr. İsam Beşir, sözlerinin sonunda "Gazze halkına en ufak bir sözle bile destek veren, onların direnişine katkıda bulunan ve Aksa davasını diri tutan her onurlu özgür insana selam olsun. Bu dava, ümmetin semalarında yüksek ve dalgalanan bir bayrak olarak kalsın. Allah niyetleri bilendir ve O, doğru yolu gösterendir." dedi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist rejimin 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'ye yönelik saldırıları 70 binden fazla Filistinlinin şehadetine, 171 binden fazla kişinin yaralanmasına yol açtı. Enkaz altında hâlâ ulaşılamayan binlerce kişi bulunuyor.
Siyonist rejimin işlediği zorla gömme ve toplu gömü iddialarına ilişkin CNN'in ortaya koyduğu bulgular sonrası, kayıp merkezleri acil soruşturma ve Kızılhaç'ın bölgeye intikalini talep etti.
Belde girişinin toprak setlerle kapatılması hem hasta Filistinlileri hem de işine gitmek zorunda kalan yüzlerce kişiyi mağdur ederken, gece baskınları ve market–yakıt tedarikindeki kesinti krizi derinleştiriyor.
İşgal altındaki Batı Şeria'nın Halten–Beyt Umar arasındaki kırsal bölgede zeytinliklerine gitmeye çalışan Filistinli çiftçilere taşlarla saldıran Yahudi çeteler 7 kişiyi yaraladı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı.