DSÖ: Kemal Advan Hastanesi'ndeki koşullar "korkunç"

DSÖ Genel Direktörü Tedros Ghebreyesus, Gazze'nin kuzeyinde bulunan Kemal Advan Hastanesi'ndeki koşulların "korkunç" olduğunu belirtti.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, siyonist işgal rejiminin yoğun saldırıları altındaki Kemal Advan Hastanesi'ndeki duruma ilişkin açıklamada bulundu.
Ghebreyesus, X'ten yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:
"Dünya Sağlık Örgütü ve ortakları, hastanenin çevresinde yaşanan saldırılar ve patlamalar arasında iki gün önce Gazze'nin kuzeyindeki Kemal Adwan Hastanesi'ne ulaştı.
Ekip, 5 bin litre yakıt, yiyecek ve ilaç teslim etti, 3 hastayı 6 refakatçisiyle eş-Şifa Hastanesi'ne transfer etti.
Geçtiğimiz hafta, DSÖ'nün Kemal Adwan'a yönelik dört yardım görevi (siyonist rejim tarafından) keyfi olarak reddedildi. Bunlar arasında, 6 Aralık'ta saldırılar nedeniyle hastaneden ayrılmak zorunda kalan uluslararası acil tıbbi ekibin yeniden konuşlandırılması da vardı."
Bu durumun hastaneyi cerrahi ve doğum bakımı için uzman personelden mahrum bıraktığını belirten Ghebreyesus, "Hastanenin etrafındaki saldırılar devam ediyor ve bu saldırılar oksijen kaynağına, jeneratörlere ve hastaların odalarının kırık pencere ile kapılarına daha fazla zarar verdi. Hastanedeki koşullar gerçekten korkunç." ifadelerini kullandı.
Ghebreyesus, sağlık hizmetlerinin korunması ve Gazze'deki bu cehennem koşullarının durdurulması için ateşkes çağrılarını yineledi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC), işgal çetesinin yürüttüğü soykırım nedeniyle Gazze'deki insani yardım sisteminin tamamen çökme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu bildirdi.
Siyonist işgal ordusu, bugün yine sivilleri hedef aldı. Han Yunus'un batısındaki "Mawasi" bölgesinde ve Gazze kentinin kuzeyinde gerçekleştirilen iki ayrı saldırıda en az 9 Filistinli şehit oldu, çok sayıda kişi de yaralandı.
HAMAS Hareketi, siyonist işgalcilerin dün gece uluslararası sularda Gazze'ye insani yardım ulaştırmak üzere yola çıkan Özgürlük Gemisi'ne insansız hava araçlarıyla düzenlediği saldırıyı, organize devlet terörü ve açık denizlerde korsanlık olarak nitelendirdi.
İşgalci siyonistler, Gazze’nin kuzeyindeki Beyt Lahiya’da bir katliam daha gerçekleştirdi. Katliamda çok sayıda şehid ve yaralı olduğu bildirildi.