DSÖ'den Gazze uyarısı: İnsani kriz derinleşiyor

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, kuzey Gazze'deki saldırılar ve tahliye emirlerinin yeni göç dalgalarına yol açtığını, yaralı ve engellilerin "güvenli" yerlere ulaşamadığını açıkladı.
DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, Gazze'deki insani durumun giderek kötüleştiğini ve acil önlem alınması gerektiğini belirtti.
Ghebreyesus, kuzey Gazze'deki askeri saldırılar ve zorunlu tahliyelerin yeni göç dalgalarına yol açtığını söyledi.
Yaralıların ve engellilerin "güvenli" alanlara ulaşamadığını, bu durumun ciddi tehlike oluşturduğunu vurgulayan Ghebreyesus, halihazırda yoğun hasta yükü altında olan hastanelerin neredeyse çökme noktasına geldiğini ifade etti. Ayrıca artan şiddetin, sağlık hizmetlerine erişimi ciddi şekilde engellediğini belirtti.
DSÖ Genel Direktörü, uluslararası toplumu bu insanlık dışı koşullara derhal son vermeye çağırarak, ateşkese gidilmesi gerektiğini açıkladı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Ünlü dondurma markası Ben & Jerry's'in kurucu ortağı Jerry Greenfield, şirketin sahibi Unilever'in baskılarına ve siyonist rejimin Gazze'deki soykırımına sessiz kalmayı reddederek istifasını duyurdu. Greenfield, "Artık vicdanım rahat değil" dedi.
İşgal rejimi İstatistik Kurumu'nun verilerine göre son iki yılda 137 binden fazla Yahudi Filistin topraklarını terk etti. Göç edenlerin sayısı geri dönenlerin neredeyse iki katı olurken, bu durum güvenlik, ekonomik kriz ve uluslararası yalnızlık endişelerine bağlanıyor.
Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Ofisi, "Aksa Tufanı" operasyonundan bu yana işgal hapishanelerinde en az 75 Filistinlinin şehit olduğunu açıkladı.
Bingöl Üniversitesi Erdemli Gençlik Kulübü, siyonist rejimin Gazze’de işlediği soykırıma dikkat çekerek üniversite yönetimine sunduğu dilekçede, siyonist malların boykot edilmesini ve kantinlerde satışının yasaklanmasını talep etti