Dünya Müslüman Âlimler Birliği heyeti Gazze'ye gidecek

Dünya Müslüman Âlimler Birliği, siyonist işgal rejiminin abluka ve saldırıları altındaki Gazze Şeridi'ne gitmek için heyet oluşturdu.
Dünya Müslüman Âlimler Birliği Genel Sekreteri Ali Muhyiddin el-Karadaği, X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Refah kapısından Gazze Şeridi'ne girebilmek için Mısır ile koordinasyonu sağlamak üzere benim başkanlığımda bir heyet oluşturuldu." dedi.
Dünya Müslüman Âlimler Birliği'nin, Mısır'dan ve Mısır'daki El-Ezher Kurumu Şeyhi Ahmet et-Tayyib'den kendilerini Refah Sınır Kapısı'ndan Gazze'ye götürmelerini istediğini aktaran Karadaği, "Bazı kardeşler âlimlerin gitmesi gerektiğini söyleyince ilk kayıt yaptıranın ben olduğumu söyledim, yalnızca Refah'a değil, Gazze'ye." ifadelerini kullandı.
(İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Savaş kabinesinde de bir dönem görev almış olan Gadi Eisenkot, siyonist rejimin Gazze’de bataklığa saplanacağından endişeli olduğunu belirtti.
İspanyol aktör Javier Bardem, Los Angeles'ta Amerikan televizyon ödül töreninde Filistin halkına destek çağrısında bulundu.
Gazze'deki saldırılarda 64 bin 905 kişi şehit olurken, 164 bin 926 kişi de yaralandı. Son 24 saatte 34 şehit ve 316 yaralı kaydedildi.
Siyonist rejim, Halil'deki İbrahim Camii'nin iç avlusunun çatısını işgal etti. Karar, caminin İslami denetimini zayıflatıyor ve uluslararası hukuka aykırı bulunuyor.