Ebu Ubeyde: Siyonist düşman Gazze'de her gün daha fazla kayba uğrayacak

İzzeddin el-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Hanun'da gerçekleştirilen karma pusunun ardından yaptığı açıklamada, işgal ordusuna her gün yeni kayıplar verdirileceğini vurguladı. "Askerlerini cehennemden zor kurtardılar ama bir dahaki sefere esir düşecekler" dedi.
İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın askeri sözcüsü Ebu Ubeyde, bugün yaptığı açıklamada, siyonist rejimin Gazze'deki varlığının büyük bedeller ödeyeceğini belirterek, direnişin her gün yeni kayıplar verdirmeye devam edeceğini söyledi.
Açıklama, Kassam mücahitlerinin Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Hanun'da işgal güçlerine yönelik düzenlediği karma pusunun ardından geldi. Bu operasyonda 5 işgal askeri öldürülürken 14'ü de yaralandı.
Ebu Ubeyde açıklamasında şu mesajlara yer verdi:
"Kuzeyden güneye Gazze boyunca sürdürülen yıpratma savaşı, işgalci düşmana her gün yeni kayıplar yaşatacaktır. Beyt Hanun'daki karma operasyon, işgal ordusunun çöküşünü hızlandıran yeni bir darbedir. Son dönemde askerlerini cehennemden kıl payı kurtardılar ama bir sonraki sefer bu mümkün olmayabilir; yeni esirlerle karşı karşıya kalabilirler."
"Bu savaşın seyrini belirleyen sadece halkımızın sabrı ve mücahitlerimizin cesaretidir." diyen Ebu Ubeyde "Netanyahu'nun alabileceği en aptalca karar, askerlerini Gazze'de tutmaya devam etmektir." ifadelerini kullandı.
Ebu Ubeyde'nin sözleri, Kassam'ın savaşı uzun soluklu bir yıpratma stratejisine çevirdiğini bir kez daha ortaya koyarken, direnişin esir alma tehdidini de masada tuttuğunu gösteriyor.
Gazze'deki sahada gün geçtikçe derinleşen işgal bataklığı, siyonist rejim için yeni bir stratejik çıkmaz anlamına geliyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Savaş kabinesinde de bir dönem görev almış olan Gadi Eisenkot, siyonist rejimin Gazze’de bataklığa saplanacağından endişeli olduğunu belirtti.
İspanyol aktör Javier Bardem, Los Angeles'ta Amerikan televizyon ödül töreninde Filistin halkına destek çağrısında bulundu.
Gazze'deki saldırılarda 64 bin 905 kişi şehit olurken, 164 bin 926 kişi de yaralandı. Son 24 saatte 34 şehit ve 316 yaralı kaydedildi.
Siyonist rejim, Halil'deki İbrahim Camii'nin iç avlusunun çatısını işgal etti. Karar, caminin İslami denetimini zayıflatıyor ve uluslararası hukuka aykırı bulunuyor.