Ehud Olmert: Gazze Filistin toprağıdır

İşgalcilerin eski sözde Başbakanı Ehud Olmert, Gazze'nin Filistinlilere ait bir toprak olduğunu belirterek, siyonist rejimin buradan çekilmesi ve savaşın sona ermesi gerektiğini söyledi.
Olmert, Al Jazeera Mubasher kanalına verdiği röportajda, "israil halkının çoğu artık savaşın bitmesini, insani yardımların ulaştırılmasını ve ordunun Gazze'den çekilmesini istiyor" dedi. ABD Başkanı Donald Trump'ın bu süreçte etkili bir rol oynayabileceğini ifade etti.
7 Ekim 2023 olaylarının ardından başlayan savaşta çok sayıda sivilin hayatını kaybettiğini hatırlatan Olmert, gelinen noktada savaşın devamının yalnızca daha fazla can kaybına yol açacağını belirtti. "Artık bu savaşın sona ermesi ve esir takası yoluyla çözümün sağlanması gerekiyor" dedi.
Siyonist rejimin Başbakanı Binyamin Netanyahu ile hükümet ortakları Itamar Ben-Gvir ve Bezalel Smotrich'i sert sözlerle eleştiren Olmert, “Bu kişiler israili temsil etmiyor. Halkın çoğunluğu bu savaşın sürmesini istemiyor ve Gazze'deki sivillere yardım eli uzatılmasını talep ediyor” ifadelerini kullandı.
Ben-Gvir ve Smotrich'i "aşırıcı ve tehlikeli figürler" olarak tanımlayan Olmert, bu kişilerin hükümetten uzaklaştırılması gerektiğini belirtti.
Olmert, mevcut hükümetin ülkenin uluslararası itibarını sarstığını ve yeni, barışa odaklı bir hükümete ihtiyaç olduğunu ifade etti.
Röportajın sonunda Olmert, bölgedeki kalıcı barışın ancak iki devletli bir çözümle sağlanabileceğini belirtti. “Filistin devletinin başkenti Doğu Kudüs olmalıdır” dedi. Ayrıca "kan dökülmesine yol açan bu isimlerin demokrasiyle bir ilgisi yok" şeklinde konuştu.
Olmert, aynı zamanda Haaretz gazetesinde yayımlanan makalesinde de "Gazze'de yaşananlara artık son verilmesi gerekiyor" başlığıyla benzer çağrılar yapmıştı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Savaş kabinesinde de bir dönem görev almış olan Gadi Eisenkot, siyonist rejimin Gazze’de bataklığa saplanacağından endişeli olduğunu belirtti.
İspanyol aktör Javier Bardem, Los Angeles'ta Amerikan televizyon ödül töreninde Filistin halkına destek çağrısında bulundu.
Gazze'deki saldırılarda 64 bin 905 kişi şehit olurken, 164 bin 926 kişi de yaralandı. Son 24 saatte 34 şehit ve 316 yaralı kaydedildi.
Siyonist rejim, Halil'deki İbrahim Camii'nin iç avlusunun çatısını işgal etti. Karar, caminin İslami denetimini zayıflatıyor ve uluslararası hukuka aykırı bulunuyor.