Ehud Olmert: Gazze Filistin toprağıdır

İşgalcilerin eski sözde Başbakanı Ehud Olmert, Gazze'nin Filistinlilere ait bir toprak olduğunu belirterek, siyonist rejimin buradan çekilmesi ve savaşın sona ermesi gerektiğini söyledi.
Olmert, Al Jazeera Mubasher kanalına verdiği röportajda, "israil halkının çoğu artık savaşın bitmesini, insani yardımların ulaştırılmasını ve ordunun Gazze'den çekilmesini istiyor" dedi. ABD Başkanı Donald Trump'ın bu süreçte etkili bir rol oynayabileceğini ifade etti.
7 Ekim 2023 olaylarının ardından başlayan savaşta çok sayıda sivilin hayatını kaybettiğini hatırlatan Olmert, gelinen noktada savaşın devamının yalnızca daha fazla can kaybına yol açacağını belirtti. "Artık bu savaşın sona ermesi ve esir takası yoluyla çözümün sağlanması gerekiyor" dedi.
Siyonist rejimin Başbakanı Binyamin Netanyahu ile hükümet ortakları Itamar Ben-Gvir ve Bezalel Smotrich'i sert sözlerle eleştiren Olmert, “Bu kişiler israili temsil etmiyor. Halkın çoğunluğu bu savaşın sürmesini istemiyor ve Gazze'deki sivillere yardım eli uzatılmasını talep ediyor” ifadelerini kullandı.
Ben-Gvir ve Smotrich'i "aşırıcı ve tehlikeli figürler" olarak tanımlayan Olmert, bu kişilerin hükümetten uzaklaştırılması gerektiğini belirtti.
Olmert, mevcut hükümetin ülkenin uluslararası itibarını sarstığını ve yeni, barışa odaklı bir hükümete ihtiyaç olduğunu ifade etti.
Röportajın sonunda Olmert, bölgedeki kalıcı barışın ancak iki devletli bir çözümle sağlanabileceğini belirtti. “Filistin devletinin başkenti Doğu Kudüs olmalıdır” dedi. Ayrıca "kan dökülmesine yol açan bu isimlerin demokrasiyle bir ilgisi yok" şeklinde konuştu.
Olmert, aynı zamanda Haaretz gazetesinde yayımlanan makalesinde de "Gazze'de yaşananlara artık son verilmesi gerekiyor" başlığıyla benzer çağrılar yapmıştı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist işgal rejimi güçlerinin Kudüs’ün kuzeyinde yer alan Kalendiya ve er-Ram bölgelerinde açtığı ateş sonucu 2 Filistinlinin yaralandığı bildirildi.
Mardin'in Artuklu ilçesinde halk ve medrese öğrencileri bir araya gelen HAMAS liderlerinden Sami Ebu Zuhri, burada yaptığı konuşmada, "İşgal rejimi ve onlara destek veren şer güçler, HAMAS'la anlaşmaya varmaları HAMAS'ı bir güç olarak kabul ettiklerinin itirafıdır. Trump'ın kendisi bile anlaşmada HAMAS'ı terör olarak kabul ettiği halde bu uzlaşıyla ilgili HAMAS'ın beyanını aldı ve sosyal medyada kendi hesabından bunu yayımladı." dedi.
HAMAS'ın gece saatlerinde 4 işgalci esirin cenazesini teslim etmesinin ardından, Refah Sınır Kapısı’nın bugün yeniden açacağı belirtildi.
HAMAS ile işgal rejimi arasında varılan anlaşmanın ardından 7 işgalci bugün Kızılhaç'a teslim edildiği belirtildi.