Ekim ayında Batı Şeria ve Kudüs'te 356 direniş eylemi
                        
                        Filistin Direniş Bilgi Merkezi "Mu'ta", ekim ayında Batı Şeria ve Kudüs'te 356 direniş eylemi gerçekleştirildiğini açıkladı. Operasyonlarda 8 siyonist yaralandı; en fazla eylem Cenin ve Tubas'ta kaydedildi.
Batı Şeria ve Kudüs'te Ekim ayı boyunca işgalcilere karşı 356 direniş eylemi gerçekleştirildi. Filistin Direniş Bilgi Merkezi "Mu'ta" tarafından yayımlanan rapora göre, bu eylemler arasında silahlı operasyonlar, patlayıcı yerleştirme girişimleri, taşlı ve molotoflu direniş eylemleri yer aldı.
Raporda, ekim ayındaki direniş faaliyetleri sonucunda 8 siyonistin yaralandığı belirtildi. En yoğun eylemler ise Cenin ve Tubas şehirlerinde yaşandı.
Açıklamaya göre, ay boyunca 16 el yapımı patlayıcı düzeneği yerleştirildi veya patlatıldı; bunların 9'u Cenin'de, 3'ü ise Tubas'ta gerçekleştirildi. 18 Ekim'de Tubas'ta düzenlenen bir eylemde, üç siyonist asker yaralanırken, işgalcilere ait bir askeri araç da imha edildi.
Merkezin verilerine göre, ekim ayında 6 silahlı eylem ve silahlı çatışma yaşandı. Ayrıca şehit Muhammed Ali İştiyye, Ramallah'ın batısındaki Beyt U'r el-Fuqa köyü yakınlarında, "443 yolu" üzerindeki işgalci kontrol noktasına yönelik bir araçlı eylem girişiminde bulundu.
Direnişin halk boyutunda ise 237 taşlı direniş eylemi, 20 gösteri ve 5 molotof ya da havai fişek saldırısı kaydedildi. Ayrıca, 13 işgalci aracına zarar verme olayı ve 57 Yahudi çete saldırısına karşı koyma eylemi rapor edildi.
Filistinli gözlemciler, bu verilerin Batı Şeria'da halk direnişinin istikrarlı biçimde arttığını ve işgalcilerin "güvenlik" önlemlerine rağmen Filistinlilerin iradesini kıramadığını gösterdiğini belirtti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist rejimin saldırılarıyla evsiz kalan on binlerce Filistinli, UNRWA binalarında son derece zor koşullarda hayatta kalma mücadelesi veriyor. Ajans, barınakların büyük kısmının hasarlı ve aşırı kalabalık olduğunu bildirdi.
Yahudi çeteler, işgal ordusunun koruması altında Ramallah ve Beytullahim'de Filistinlilere ve mülklerine saldırdı. Zeytin ağaçları yakıldı, araçlar taşlandı, bir güvenlik görevlisi darp edildi.
Ateşkesin yürürlükte olmasına rağmen siyonist işgalciler, Gazze Şeridi'nin doğusuna hava ve topçu saldırıları düzenledi. Han Yunus ve Gazze kentinin doğusundan büyük patlama sesleri yükseldi.
Gazze Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü Dr. Munir el-Berş, siyonist rejimin Filistinli şehitlerin cenazelerine yönelik korkunç ihlallerini ifşa etti, "Yüzleri yakılmış, organları alınmış, bedenleri parçalanmış halde teslim ediliyorlar." dedi.