El Cezire, Gazze muhabirinin ailesinin şehid edilmesini kınadı

El Cezire, muhabiri Vail El Dehduh'un evine işgal rejimi tarafından düzenlenen bombalı saldırıda eşi, kızı ve oğlunun da aralarında bulunduğu bazı aile fertlerinin şehid edilmesini kınadı.
Yapılan yazılı açıklamada, "El Cezire Medya, gazeteci Vail ed-Dahduh'un ailesinin Gazze'de öldürülmesini kınıyor. israilin hava saldırısında ailesini kaybeden meslektaşımız Vail ed-Dahduh'a en içten taziyelerini sunuyor. israil işgal güçlerinin ayrım gözetmeksizin saldırısı, Dahduh'un eşinin, oğlunun ve kızının üzücü kaybına yol açtı, ailesinin geri kalanı da enkaz altında kaldı." ifadesine yer verildi.
El Cezire muhabirinin ailesi işgal bombardımanında katledildi
https://ilkha.com/dunya/el-cezire-muhabirinin-ailesi-isgal-bombardimaninda-katledildi-358830
"israil Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun tüm sivillerin güneye gitmesi çağrısının ardından, Dahduh'un ailesi sığınacak bir yer aramıştı ancak Nuseyrat Mülteci Kampı'ndaki evleri de hedef alındı" denilen açıklamada "El Cezire, Gazze'deki meslektaşlarımızın güvenliğinden son derece endişe duymaktadır ve onların güvenliğinden israilli makamları sorumlu tutmaktadır" denildi.
Açıklamada, şunlar kaydedildi:
"El Cezire, Vail ed-Dahduh'un ve sayısız kişinin ailesini kaybetmesine yol açan Gazze'de masum sivillerin ayrım gözetmeksizin hedef alınmasını ve öldürülmesini şiddetle kınıyor. Uluslararası topluma sivillere yönelik bu saldırılara müdahale etmeye ve son vermeye, böylece masum hayatları koruma çağrısında bulunuyoruz." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC), işgal çetesinin yürüttüğü soykırım nedeniyle Gazze'deki insani yardım sisteminin tamamen çökme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu bildirdi.
Siyonist işgal ordusu, bugün yine sivilleri hedef aldı. Han Yunus'un batısındaki "Mawasi" bölgesinde ve Gazze kentinin kuzeyinde gerçekleştirilen iki ayrı saldırıda en az 9 Filistinli şehit oldu, çok sayıda kişi de yaralandı.
HAMAS Hareketi, siyonist işgalcilerin dün gece uluslararası sularda Gazze'ye insani yardım ulaştırmak üzere yola çıkan Özgürlük Gemisi'ne insansız hava araçlarıyla düzenlediği saldırıyı, organize devlet terörü ve açık denizlerde korsanlık olarak nitelendirdi.
İşgalci siyonistler, Gazze’nin kuzeyindeki Beyt Lahiya’da bir katliam daha gerçekleştirdi. Katliamda çok sayıda şehid ve yaralı olduğu bildirildi.