El-Fetih yönetiminde görev değişikliği

El-Fetih lideri Mahmud Abbas, Muhammed İştiyye hükümetinin yerine Filistinli siyasetçi ve ekonomist Muhammed Mustafa'yı 19'uncu hükümeti kurmakla görevlendirdi.
Kurulacak yeni hükümetin, Filistin Anayasası'nda 2003 yılında yapılan değişiklikten sonra başbakanlık sistemine geçilmesinin ardından kurulacak 19'uncu hükümet olacağı belirtildi.
Mahmud Abbas, Muhammed Mustafa'ya kendisini başbakan olarak tayin ettiğini ve 2003'te Anayasa'da yapılan değişikliklere binaen Filistin'in 19'uncu hükümeti olacak yeni hükümeti şekillendirmesi görevini verdiğini bildirdi.
Başkanlığını Mahmud Abbas'ın yaptığı El-Fetih'e bağlı hükümetin başbakanı Muhammed İştiyye, ABD'nin baskılarına boyun eğerek 26 Şubat'ta istifasını sunmuştu.
İştiyye, söz konusu kararın siyonist düşmanın Gazze halkına yönelik saldırısından kaynaklanan siyasi, ekonomik ve güvenlikle ilgili değişikliklere bağlı olarak verildiğini ifade etmişti.
Filistin halkının, davasının ve siyasi sisteminin geçmişte olmadığı kadar baskıya ve saldırılara maruz kaldığına dikkati çeken İştiyye, Gazze'deki halkın toplu sürgün, soykırım ve açlığa mahkûm edildiğini belirtmişti.
Kudüs ve Batı Şeria bölgesine arka arkaya saldırılar ve baskınlar düzenlendiğini belirten İştiyye, saldırılarda şehirlerin, kasabaların ve mülteci kamplarının hedef alındığına, işgalin genişletilmesi ve halkın daha fazla boğazının sıkılması için çalışıldığına, BM Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı UNRWA'nın tamamen çalışamaz duruma getirilmesinin istendiğine, geçmişte imzalanan tüm anlaşmaların geçersiz hale getirilmesinin hedeflendiğine dikkat çekmişti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD'nin Seattle kentinde düzenlenen bir yapay zekâ konferansında Microsoft yöneticileri, Gazze'deki soykırıma destek verdikleri gerekçesiyle aktivistlerin sert protestosuna maruz kaldı. Eylemciler, şirketin siyonist rejimle yaptığı iş birliklerini teşhir etti.
Siyonist rejim, ABD'nin sınırsız siyasi ve askeri desteğiyle Gazze Şeridi'nde yürüttüğü soykırım savaşının 623. gününe girerken, hava ve kara saldırılarını yoğunlaştırdı. Açlıkla mücadele eden, yerinden edilmiş ve kuşatma altındaki milyonlarca Filistinliye yönelik saldırılar, uluslararası toplumun sessizliği ve acizliği gölgesinde devam ediyor.
Siyonist işgalciler, bu sabah erken saatlerde Batı Şeria'nın güneyindeki El-Halil vilayetine geniş çaplı baskın düzenleyerek en az 30 Filistinliyi esir aldı. Baskınlarda birçok ev arandı, evlerin içi dağıtıldı, bazı Filistinliler darp edildi.
İşgal altındaki Negev bölgesindeki Tel el-Sebaa (Tel es-Sabi) köyünde bu sabah erken saatlerde meydana gelen silahlı saldırıda 18 ve 20 yaşlarındaki iki kız kardeş katledildi.