El-Fetih yönetiminde görev değişikliği

El-Fetih lideri Mahmud Abbas, Muhammed İştiyye hükümetinin yerine Filistinli siyasetçi ve ekonomist Muhammed Mustafa'yı 19'uncu hükümeti kurmakla görevlendirdi.
Kurulacak yeni hükümetin, Filistin Anayasası'nda 2003 yılında yapılan değişiklikten sonra başbakanlık sistemine geçilmesinin ardından kurulacak 19'uncu hükümet olacağı belirtildi.
Mahmud Abbas, Muhammed Mustafa'ya kendisini başbakan olarak tayin ettiğini ve 2003'te Anayasa'da yapılan değişikliklere binaen Filistin'in 19'uncu hükümeti olacak yeni hükümeti şekillendirmesi görevini verdiğini bildirdi.
Başkanlığını Mahmud Abbas'ın yaptığı El-Fetih'e bağlı hükümetin başbakanı Muhammed İştiyye, ABD'nin baskılarına boyun eğerek 26 Şubat'ta istifasını sunmuştu.
İştiyye, söz konusu kararın siyonist düşmanın Gazze halkına yönelik saldırısından kaynaklanan siyasi, ekonomik ve güvenlikle ilgili değişikliklere bağlı olarak verildiğini ifade etmişti.
Filistin halkının, davasının ve siyasi sisteminin geçmişte olmadığı kadar baskıya ve saldırılara maruz kaldığına dikkati çeken İştiyye, Gazze'deki halkın toplu sürgün, soykırım ve açlığa mahkûm edildiğini belirtmişti.
Kudüs ve Batı Şeria bölgesine arka arkaya saldırılar ve baskınlar düzenlendiğini belirten İştiyye, saldırılarda şehirlerin, kasabaların ve mülteci kamplarının hedef alındığına, işgalin genişletilmesi ve halkın daha fazla boğazının sıkılması için çalışıldığına, BM Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı UNRWA'nın tamamen çalışamaz duruma getirilmesinin istendiğine, geçmişte imzalanan tüm anlaşmaların geçersiz hale getirilmesinin hedeflendiğine dikkat çekmişti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Türkiye’nin dört bir yanında düzenlenen “Gazze İstişare Toplantıları”nın dördüncüsü, İstanbul, Ankara ve İzmir’in ardından Van’da gerçekleştirildi. Alimler, kanaat önderleri, STK temsilcileri ve siyasi parti temsilcilerinin katıldığı toplantıda Gazze için somut adımların atılmasın çağrısında bulunuldu.
Ceninli beş çocuk babası Samir er-Rifai, esir alındıktan sadece bir hafta sonra işgal zindanlarında şehit düştü.
Gazze'de siyonist rejimin 650 gündür sürdürdüğü soykırım saldırılarında şehit sayısı 58 bin 573'e, yaralı sayısı ise 139 bine ulaştı. ABD destekli saldırılar sonucu halk açlık, göç ve yoklukla mücadele ediyor.
Şam'a yönelik siyonist saldırıyı "ümmetin onuruna indirilmiş ağır bir darbe" olarak niteleyen Dünya Müslüman Âlimler Birliği, İslam ülkelerine acil zirve çağrısı yaptı. Birlik ayrıca Gazze ve Suriye için askeri ve ekonomik ittifak kurulmasını talep etti.